Iš proto pančių išlaisvinančiame meilės festivalyje – muštynės ir narkotikai? | kl.lt

IŠ PROTO PANČIŲ IŠLAISVINANČIAME MEILĖS FESTIVALYJE – MUŠTYNĖS IR NARKOTIKAI?

Klaipėdos rajone esančiame Misgirių kaime vykęs tantros, muzikos, jėgos, laisvės ir meilės festivalis sulaukė policijos pareigūnų dėmesio.

Kvietė dėl muštynių

Privačioje kaimo turizmo sodyboje festivalis vyko keturias dienas – nuo liepos 16 iki 19 d.

Tačiau policijos ekipažas į Misgirius buvo kviestas liepos 21-ąją. Veikiausiai festivalio dalyviai pasiliko stovyklauti toliau.

Pasak Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkės Rasos Stasiulaitienės, policiją išsikvietė pilietis, pareiškęs, jog jį sumušė.

Rasa Stasiulaitienė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Vyriškis paskambino telefonu ir pranešė, jog jį mušė nepažįstami asmenys. Į komisariatą vykti jis atsisakė, todėl į stovyklavietę vyko pareigūnai. O ten rado krūvą gėrybių", – tikino komisariato vadovė.

Palapinėje – kvaišalai?

Patruliams bebendraujant su pareiškėju, kilo įtarimų dėl vyro elgesio.

Žmogus tikino buvęs sumuštas dar savaitgalį, tačiau dorai paaiškinti įvykio smulkmenų nesugebėjo. O ir į pareigūnus vyras kreipėsi tik antradienį.

"Patikrinus jo palapinę, pareigūnai rado stiklinę pypkutę, veikiausiai skirtą narkotinėms medžiagoms rūkyti, popieriaus lankstinuką su juodos spalvos milteliais, metalinį indelį su žalia augalinės kilmės medžiaga. Dar aptikta į dvi dėžutes sudėtų tamsios spalvos buteliukų, tikėtina, su narkotinėmis medžiagomis. Tai nebuvo korporatyvinis vakarėlis. Vyko tantros ir meilės festivalis. Bent tai skelbiantis užrašas buvo stovyklavietėje. Taip, man taip pat įdomu pasirodė", – susidariusio įspūdžio neslėpė R.Stasiulaitienė.

"Išlaisvinti iš proto pančių"

Festivalio "Prema" rengėjai skelbia, jog tai trečias toks renginys. Organizatoriai renginio pristatyme pažymėjo, jog sanskrito kalboje "prema" reiškia "meilė".

"Atsiverti tikrai, besąlygiškai meilei gali tik stiprus, drąsus ir laisvas žmogus, kuris žino, ko nori, ką daro ir kur eina. Festivalis "Prema" – kvietimas tiems, kurie nori išlaisvinti iš proto pančių, geriau pažinti savo kūną ir sielą, savo laukinę ir dievišką prigimtį, susigrumti su savo baimėmis, nepasitikėjimu, praplėsti savo sąmonės ribas ir pajusti meilės potencialą, atsiverti sau ir kitiems, siekti savo tikslų", – rašoma renginio pristatyme.

Keturių dienų dalyvio bilietas, pasak organizatorių, žmogui kainavo 99 eurus. Atskirai buvo prašoma susimokėti už kitas pramogas, pavyzdžiui, už žaidimą, kurio kaina žmogui – 40 eurų.

Festivalio svarbiausiu akcentu turėjo tapti itin stipri ir išlaisvinanti dinaminė meditacija ryte ir tantros praktika vakare su Žydrūnu Brenciumi.

Nenori reklamos

Ž.Brencius prisistatė esąs šio renginio organizatorius, tiesa, meile ir ramybe vyras netryško, kai sulaukė žurnalistų klausimo apie narkotikus.

"Taip, aš organizatorius. O aš čia dabar turiu jums atsakinėti? Kodėl? O jūs turite teisę apie tai rašyti? Jums gal reikia reklamos, o man nereikia. O kodėl aš turiu aiškintis? Nieko ten nesumušė, nieko ten baisaus neatsitiko. Bet aš nenoriu, kad ten būtų viešinama, nes jūs išpūsite į kažkokią tragediją, katastrofą, kaip dažniausiai daro žurnalistai. O aš to visai nenoriu", – rėžė meditacijos ir tantros guru.

Dėl įvykio sulaikytas ir į areštinę uždarytas 1987 m. gimęs vyras.

Pradėtas tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Ego

Buvo ir vaiku!!! Mano manymu turetu susidometi ne tik policija ir vaiku teises!!!

lt

Anoks čia jis "guru", jeigu naudoja narkotines medžiagas savo klientų protams atpalaiduoti. Ir dar jam 90 eurų - už ką ? - Už patiklių žmonių kvailinimą ir įtraukimą į orgijas. Turėtų pasėdėti už grotų toks "guru", kad daugiau nekiltų noras įtraukti į narkotikų liūną patiklių tautiečių. Antraip nesiliaus.

Pensininkei

...Kodėl manęs nkvietė?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS