Rūkoriaus aplaidumas vos neprišaukė nelaimės: sulėkė gausios ugniagesių pajėgos | kl.lt

RŪKORIAUS APLAIDUMAS VOS NEPRIŠAUKĖ NELAIMĖS: SULĖKĖ GAUSIOS UGNIAGESIŲ PAJĖGOS

Klaipėdiečiai skambina pavojaus varpais – bendro naudojimo balkone ir net koridoriuje nuolat rūkantis kaimynas tik per plauką nepadegė viso daugiabučio. Į iškvietimą skubėjo net trys gaisrinės mašinos.

Smiltelės g. 9-ojo namo gyventojai griebiasi už galvų – dėl rūkorių aplaidumo priversti kentėti visi aplinkiniai.

Nors bendruose daugiabučių balkonuose rūkyti draudžia įstatymas, akivaizdu, šios tvarkos paiso ne visi. Dėl to naktį, pradėjus smilkti rūkoriaus peleninei, galėjo kilti didelis gaisras.

Kad penktadienį apie pusę pirmos nakties į Smiltelės g. 9-ąjį daugiabutį lėkė ugniagesiai, patvirtino Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyrius vyriausioji specialistė Aurelija Maslauskienė. Atvykus į vietą, dvylikto aukšto laiptinėje buvo daug dūmų.

Reaguosime į gautą pranešimą, atliksime tyrimą ir identifikuosime pažeidėją.

Bendro naudojimo koridoriuje kažkas į plastikinį indelį įmetė neužgesintą nuorūką, nuo kurios išsilydė indas. Jį patys gyventojai užgesino vandeniu, išvėdino patalpas.

Į incidentą buvo išsiųsti net trys gaisriniai automobiliai: dvi gaisrinės cisternos ir keltuvas. Šiuo metu vyksta tyrimas, tikslinamos aplinkybės.

Užkietėjęs rūkorius nuėmė dėl saugumo laiptinėje pritvirtintus dūmų detektorius, todėl pastebėti besiplieskiančią ugnį žmonės galėjo gerokai per vėlai. Iki gaisro trūko labai nedaug.

Iš pradžių kaimynai bandė susitarti gražiuoju, tačiau neapsikentę kreipėsi į Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių, kad padėtų išspręsti seną problemą.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Sauliaus Valiulio, skundas registruotas, vakarinių ir naktinių reidų metu kontrolieriai kartu su policijos pareigūnais lankysis minėtame daugiabutyje ir atliks tyrimą.

Vartoti tabako gaminius ir elektronines cigaretes bendrose gyvenamosiose, kitose bendro naudojimo patalpose, kuriose nerūkantieji gali būti priversti kvėpuoti tabako dūmais užterštu oru, yra draudžiama.

Lietuvos Respublikos tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatyme nustatytas tabako gaminių ar susijusių gaminių vartojimo ar jų turėjimo ribojimo pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 50 eurų. Administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo 50 iki 90 eurų, sykiu konfiskuojant tabako gaminius.

Anot S. Valiulio, jei pavyks nustatyti kaltininką, tik per plauką nesupleškinusio viso daugiabučio, jam bus taikoma administracinė atsakomybė.

„Reaguosime į gautą pranešimą, atliksime tyrimą ir identifikuosime pažeidėją“, – tikino S. Valiulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Klaipėdietis

Kaip taip galima, juk name gyvena ir seneliai ir vaikai. Nejau nei pats uzsidegti nebijo

senelis

raso kad suleke trys gaisrines nezinau nuo kada jom sparnus prikonstravo kad skraido o ne vazioja

SUSIJUSIOS NAUJIENOS