Smurtavusiam ir buvusios mylimosios butą bandžiusiam padegti vyrui skirta laisvės apribojimo bausmė | kl.lt

SMURTAVUSIAM IR BUVUSIOS MYLIMOSIOS BUTĄ BANDŽIUSIAM PADEGTI VYRUI SKIRTA LAISVĖS APRIBOJIMO BAUSMĖ

Santykių aiškinimasis virto pasikėsinimu padegti buvusios mylimosios turtą bei smurtavimu prieš ją. Klaipėdos apylinkės teismas vyrą pripažino kaltu ir skyrė aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant šiuo laikotarpiu jį būti namuose nuo 23 iki 6 val., jei tai nesusiję su darbu.

Šių metų rugpjūčio 19-ąją, po vidurnakčio, apsvaigęs nuo alkoholio vyras sumanė aplankyti savo buvusią mylimąją.

Pro duris jis nėjo, bet sviedė stiklinį butelį su degiu skysčiu į nukentėjusiosios buto balkoną, taip bandydamas jį padegti.

Pastebėjusi išpuolį, nukentėjusioji pasipriešino. Per konfliktą vyras triskart kumščiu sudavė moteriai į galvą.

Visa laimė, kad skaudžių pasekmių pavyko išvengti, nors teismas tai pripažino pasikėsinimu sunaikinti svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu.

Vėliau teisme užpuolikas ir padegėjas tvirtino, kad taip pasielgė dėl girtumo ir galbūt iš pavydo, nes tuo metu pas nukentėjusiąją buvo grįžęs jos sutuoktinis.

Pamatęs balkone nukentėjusiąją, vyras norėjo su ja pasikalbėti, bandė įlipti į balkoną, bet moteris jį nustūmė.

Tada jis per grumtynes sudavė nukentėjusiajai tris kartus į galvą.

Kaltinamasis neslėpė, kad įvykio metu buvo neblaivus ir eidamas pas nukentėjusiąją į stiklinį degtinės butelį įsipylė dyzelino.

Dėl savo tokio elgesio teisme vyras išreiškė nuoširdžią atgailą.

Klaipėdos apylinkės teismas, įvertinęs byloje surinktų įrodymų visumą, konstatavo, kad kaltinamojo kaltė įrodyta visiškai.

Skiriant bausmę, atsižvelgta, kad vyras neteistas, padarė vieną nesunkų tyčinį nusikaltimą žmogaus sveikatai ir pasikėsino padaryti vieną tyčinę nusikalstamą veiką, priskiriamą apysunkių nusikaltimų kategorijai, kuri nukreipta į kito asmens nuosavybę, be to, į tai, kad nusikalstama veika nebuvo padaryta turtinės žalos.

Kaip informavo Klaipėdos apylinkės teismo atstovė, nuteistajam paskirta aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmė, įpareigojant jį šiuo laikotarpiu būti namuose nuo 23 iki 6 val., jei tai nesusiję su darbu.

Teismo nutartį nuteistasis gali apskųsti per 14 dienų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS