Senolis baudos nemokės: atsirado įvykio kaltininkas | kl.lt

SENOLIS BAUDOS NEMOKĖS: ATSIRADO ĮVYKIO KALTININKAS

Neįgalaus senolio, kurį kelių policininkai ketino bausti už kelių eismo taisyklių pažeidimą, istorija pasisuko netikėta linkme – tikrasis kaltininkas pasiryžęs pats prisipažinti policininkams ir taip nuimti nuo senolio netikėtą naštą.

83 metų vyras keturis mėnesius praleido slaugos namuose. Kol jis ten buvo slaugomas, kažkas jo vardu įsigytu automobiliu pažeidė taisykles. Protokolas dėl nuobaudos pasiekė niekada anksčiau vairuotojo pažymėjimo neturėjusį senolį.

Klaipėdos socialinės pagalbos centro darbuotojai, padedami neįgalų senolį lankančios kaimynės, išsiaiškino, kad paliegusio žmogaus vardu nupirktą „Audi 80“ rugpjūčio mėnesį galėjo vairuoti jo draugu prisistatantis vyras.

Užtektų žmogaus elektroninio arba registruoto laiško, kuriame pažeidėjas prisipažintų minimu laiku naudojęsis užfiksuotu automobiliu ir įvykdęs pažeidimą.

Pats jis neneigė vairavimo fakto ir socialinius darbuotojus patikino artimiausiu metu pats kreipsiąsis į Kelių policiją ir sumokėsiąs baudą.

Kad ir kaip šis asmuo pasielgtų, pareigūnai jau informuoti apie tai, kad pažeidimo įvykdyti automobilio savininkas negalėjo.

Kaip pasakojo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika, pareigūnams jau pateikta teisiškai patvirtinta informacija apie tai, kad automobilio savininkas nusižengimo metu negalėjo vairuoti. Administracinė teisena jo atžvilgiu nutraukta.

Ar brandaus amžiaus žmogus, kuris naudojasi senolio vardu nupirktu automobiliu jau bandė patekti į policijos komisariatą, uostamiesčio Kauno gatvėje, dar nežinia. Karantino metu jo geri norai, jei tokių esama, gali nueiti perniek, nes dabar gyvai pabendrauti su kelių policijos pareigūnais nėra galimybės.

„Užtektų žmogaus elektroninio arba registruoto laiško, kuriame pažeidėjas prisipažintų minimu laiku naudojęsis užfiksuotu automobiliu ir įvykdęs pažeidimą. Pareigūnai pagal jo duomenis suformuotų protokolą ir nusiųstume jam nurodymą sumokėti baudą taip pat, kaip buvo išsiųstas automobilio savininkui“, – paaiškino M. Džermeika.

Šiuo metu bendrauti siu kelių policininkais visais klausimais derėtų elektroniniu paštu, kontaktus susirandant internete info.policija.lt arba susiskambinti telefonu.

„Jeigu žmogus nori dalyvauti bylos nagrinėjime su advokatu, žodiniai procesai šiuo metu atidedami sausio mėnesiui. Kol kas terminai tai leidžia“, – atskleidė kelių policijos vadovas.

Nemaža dalis pareigūnų šiuo metu dirba iš namų, tie, kas ateina į komisariatą, stengiasi nekontaktuoti su kolegomis ar interesantais. Rūkantiems pareigūnams draudžiama naudotis bendrosiomis rūkyklomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Kokia čia piemenka rašinėja apie senolius ?

Taip

Įdomu kaip ten patekt. Pasidarė aikštelė sau ir ženklus susidėjo, o kaip paprastam žmogui ten nuvažiuot, autobusas vienas važiuoja, pakavimo nėra.

AK

"jau bandė patekti į policijos komisariatą, uostamiesčio Kauno gatvėje" - žinote, ir be karantino ten patekti nelengva, policija gerai apsisaugojo. Lieka bandyti, ir nejaukiai gūžtis, kai budintysis pareigūnas klausia kas įleido. Tvirtovė Kauno gatvėje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS