Siaubingos istorijos tęsinys: žmonės išvadavo ir daugiau šuniukų | kl.lt

SIAUBINGOS ISTORIJOS TĘSINYS: ŽMONĖS IŠVADAVO IR DAUGIAU ŠUNIUKŲ

Portalas penktadienį rašė apie šiurpą keliančią istoriją, kai antisanitarinėmis sąlygomis buvo laikomi šunys. Naktį į šeštadienį nelegaliame veislyne šuniukų paėmimo faktą fiksavę savanoriai ėmėsi ieškoti kitų tos pačios veisėjos patalpų.

Šeštadienį į atskirą grupę „Gelbėkime gyvūnus iš pragaro“ susibūrę žmonės pranešė, kad naktį jiems pavyko rasti dar keturias vietas, kur dar baisesnėmis sąlygomis laikomi šunys.

4 val. nakties savanoriai paskelbė radę ir išvadavę 41 šunį, 33 gyvūnai – suaugę, dar aštuoni – neseniai gimę.

Panašu, kad naktį žiauriu elgesiu su gyvūnais įtariamos moters draugas iš vienos vietos išvežė ir kažkur paslėpė ten laikytus keturkojus.

Be to, rastas, veikiausiai, veisėjos mobiliojo ryšio telefonas. Iš žinučių jame galima spręsti, kad susirašinėjime su jos draugu užsimenama apie tai, kad ji pavogė škotų terjerą, kurio ieškodama šeimininkė aptiko nelegalų veislyną. Manoma, kad ir kiti veisliniai šunys galėjo būti pavogti iš šeimininkų veisimui.

Poros susirašinėjimas byloja apie vyro priekaištus jaunai, vaiko besilaukiančiai moteriai, ten pat užsimenama apie ketinimus ieškotis kito būsto, nes ankstesnėje vietoje jie ramybės nebeturės.

„Facebook“ grupės nariai ragina geros valios žmones neslėpti, jei žino apie kitas nelegalias veisyklas ir jose žiauriai kankinamus gyvūnus. Grupės nariai užsimena apie tai, kad minėti asmenys gali būti sukūrę visą tinklą, kur veisiami ir siaubingose sąlygose laikomi gyvūnai.

Popietę pranešta apie rastus, kaip spėjama, minimo vyro pamestus tris labradorų veislės šunis, o prie kelio tarp Plungės ir Skuodo dar du šunis, vienas jų nugaišo. Savanoriai šiuos šunelius rado ir paėmė, ketinama tikrinti visų paimtų keturkojų mikročipus, nustatyti, ar jie nebuvo pavogti ir aiškintis, kokiomis aplinkybėmis tai galėjo būti padaryta.

„Facebook“ nuotr.

Rado dar vieną apleistą vietą

Šeštadienio vakarą „Nuaras“ pasidalijo dar viena žinia. „Dėmesio‼️Per didelius vargus ir paieškas rasta dar viena vieta Tauragės rajone‼️Jau beveik antrą parą nemiegame, o policija neleidžia jų išvesti, nes „šeimininkų“ nėra. Nieko negali daryti, nors vietos, kur laikomi šuniukai, durys atidarytos, o sąlygos siaubingos. Stengiamės imtis visų priemonių, kad šuniukai būtų išgelbėti. Negalime taip paprastai eiti ir jų imti, nes aptverta teritorija. Įžengimas į svetimą teritoriją patraukia baudžiamojon atsakomybėn“, – istoriją sekančius žmones informavo „Nuaras“.

„Facebook“ nuotr.

Portalas jau rašė, kad Kretingos rajone, Padvarių kaime, savo draugų šuniuko pasigedusi moteris rado jį netoliese įkurtame neteisėtai veikiančiame šunų veislyne.

Pasak įvykio liudininkės, keturkojai  buvo uždaryti į nedidelius narvus ir priversti murgdytis savo šlapime bei išmatose. Į šią vietą penktadienį sulėkė tarnybos.

Pareigūnai, VMVT specialistai ir „Nuaro“ atstovai dirbo Kretingos rajone, Padvarių kaime, Slyvų gatvėje, esančiame sandėlį primenančiame pastate.

Ketvirtadienį įvykio liudininkė pasigedo draugų škotų terjero. Netoli tos vietos, kur dingo keturkojis ji išgirdo daugybės šunų lojimą, priėjusi prie pastato ji pamatė savo šuniuką narve.

„Pamatėme tikrai kraupų vaizdą, mus visus ištiko šokas. Sandėlio tipo pastate buvo įkalinta daug šunų, visi jie buvo veisliniai. Vaizdas buvo kraupus. Išsigandę, susigūžę šunys laikomi siaubingomis, antisanitarinėmis sąlygomis mažuose garduose, be vandens ir maisto. Patalpoje buvo siaubingas šlapimo, išmatų tvaikas, trūko oro, buvo sunku kvėpuoti. Gardai su šunimis sustatyti keliais aukštais, kuriuose kai kurie šunys vos tilpo. Šunys neprižiūrėti, išsitepę savo pačių išmatomis, guli šlapimo balose tarp grotų“, – dalijosi įspūdžiais moteris.

„Facebook“ nuotr.

Kaip pasakojama, vėliau atėjo sodybos šeimininkė ir paaiškino, kad šunį rado pasiklydusį ir jį priglaudė, vėliau ketino ieškoti jo šeimininkų.

Ketvirtadienį iškviesti policijos pareigūnai užfiksavo pamatytą vaizdą ir pareikalavo šeimininkę pateikti veislyno įteisinimo dokumentus.

„Moteris tikino nespėjusi sutvarkyti dokumentų, bet ketinusi tai netrukus padaryti, – penktadienį pasakojo Kretingos rajono policijos komisariato viršininkas Arūnas Pužauskas. – Patalpose rasta 24 įvairių veislių šunys. Deriname su veretinarais laiką, kada galėtume ten nuvažiuoti.“

Pareigūnai rado biglių, škotų terjerų, pudelių, auksinių retriverių, prancūzų buldogų ir kitų veislių šunų. Savo augintinį čia radusi moteris mano, kad šunys galėjo būti pavogti iš šeimininkų.

Šias ir kitas aplinkybes policininkai tikisi išsiaiškinti kartu su veterinarais.

Ne visuose narvuose buvo vandens, įrengti ventiliatoriai, latakai šlapimui nubėgti. Specialistai nustatys, ar gyvūnai laikomi tinkamai, o gal šioje vietoje galima įžvelgti žiaurų elgesį su gyvūnais.

„Norėtųsi, kad žmogus pirma gautų leidimą, o tik tada imtųsi vykdyti veiklą“, – teigė A. Pužauskas.

Šeštadienio rytą portalas rašė, kad šiai istorijai žmonės neliko abejingi ir paviešino keturkojų nuotraukas, mat galbūt augintinio pasigedę žmonės atpažins savo gyvūną.

„Į įvyko vietą atvykus žurnalistams, policijai, VMVT, prieglaudų atstovams buvo sprendžiamas tolimesnis gyvūnų likimas. Deja, labai nusivylėme policijos ir VMVT neįgalumu, jie skėsčiojo rankomis, kad labai padėti kaip ir negali! Tik dėl žmonių neabejingumo ir spaudžiant prieglaudų atstovams po beveik 6 valandų derybų buvo priimtas sprendimas konfiskuoti iš I.A., kuri jau prieš tai užsiėmė šia nelegalia veikla, visus 25 gyvūnus, – rašoma VŠĮ „Būk mano draugas“ įraše feisbuke. – Visi gyvūnai buvo laikomi be maisto, be vandens, mažuose narvuose, kurie yra skirti tik laikinam transportavimui. Smarvė buvo baisi. Šuneliai gulėjo savo šlapime ir išmatose. Visi iššigandę, nesocializuoti, bijantys žmonių, nematę šviesos lauke. Labai norime padėkoti žmonėms, kurie pranešė, atvažiavo palaikyti – jų buvo be galo daug. Tik jūsų dėka ir prieglaudų atstovų dėka dabar šuneliai perduoti į „Nuarą.“

Gyvūnų prieglaudos atstovai labai prašo likti budriems, stebėti ir pranešti, jeigu kyla bent menkas įtarimas dėl netinkamo elgesio su gyvūnais.

„Policija nustatė, kad šie visi gyvūnai išskyrus vieną nepriklauso I.A. Gal kas atpažįstate savo augintinį?“, – penktadienį rašė VŠĮ „Būk mano draugas“.

GALERIJA

  • Siaubingos istorijos tęsinys: žmonės išvadavo ir daugiau šuniukų
  • Siaubingos istorijos tęsinys: žmonės išvadavo ir daugiau šuniukų
  • Siaubingos istorijos tęsinys: žmonės išvadavo ir daugiau šuniukų
  • Siaubingos istorijos tęsinys: žmonės išvadavo ir daugiau šuniukų
  • Siaubingos istorijos tęsinys: žmonės išvadavo ir daugiau šuniukų
  • Siaubingos istorijos tęsinys: žmonės išvadavo ir daugiau šuniukų
  • Siaubingos istorijos tęsinys: žmonės išvadavo ir daugiau šuniukų
  • Siaubingos istorijos tęsinys: žmonės išvadavo ir daugiau šuniukų
  • Siaubingos istorijos tęsinys: žmonės išvadavo ir daugiau šuniukų
  • Siaubingos istorijos tęsinys: žmonės išvadavo ir daugiau šuniukų
"Facebook" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Nebūtina

Parašykite tos išgamos pavardę, juk telefone prisipažino vyrui, kad pavogė šunį, Faktas, kad vogė ne pirmą kartą. Išgamos, parašyk pavardes, kad jiems galėčiau spjauti į veidą, padugnės

Aušra

Tikiuosi atsibus vadinamos tarnybos??? Gal pradės dirbti darbus, o ne kavute gerti ir liežuvis plakti?

L

Kodel pas mus tokie istatymai, kad daro policija neįgalia prieš tokio mąsto nusikaltimus? Šaunuoliai savanoriai ir geros valios žmones. Juk tie šuneliai gali būti jau apverkti šeimos nariai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS