Skandalingoji kokaino byla: tolimesnį nagrinėjimą perima Šiaulių teisėjai | kl.lt

SKANDALINGOJI KOKAINO BYLA: TOLIMESNĮ NAGRINĖJIMĄ PERIMA ŠIAULIŲ TEISĖJAI

Pernai Lietuvos teisėsaugą sudrebinęs korupcijos skandalas, dėl kurio darbo neteko keli aukštus postus užėmę teisėjai, virsta atskiromis baudžiamosiomis bylomis ir keliauja į teismus. Taip didžiulė ir paini istorija skaidoma, o visuomenės visas korupcijos organizatorių ir aukštų teisėsaugos pareigūnų saitų vaizdas nepasiekia.

Neseniai Generalinė prokuratūra pranešė baigusi tirti pusantro kilogramo kokaino įgijimo, laikymo, gabenimo ir pardavimo istoriją.

Nusikaltimais kaltinami du narkotikus atgabenę asmenys ir klaipėdietis, uostamiesčio policininkų vadinamas nusikalstamo pasaulio autoritetu, subūrusiu gaują ir turinčiu nemažą įtaką ne nusikaltėliams.

Ši byla tapo didžiulės teisėsaugos sistemos narių korupcijos ir kitų neteisėtų veiksmų tyrimo užuomazga.

Kvaišalai į Lietuvą atkeliavo 2017 m. pradžioje, du bendrininkai, gyvenantys viename didžiųjų Lietuvos miestų, susitarė su klaipėdiečiu, oficialiame pranešime įvardijamu tik inicialais V. V.

Klaipėdietis norėjo didžiulį kiekį kokaino įsigyti už 50 tūkst. eurų. 10 tūkst. eurų jis sumokėjo iškart, likusius žadėjo grąžinti po narkotikų realizacijos.

Prekę jis gavo supakuotą į šešias konservų dėžutes. Jas įtariamasis paslėpė savo sodyboje Klaipėdos rajone, o 2017 m. pavasarį pareigūnai užgriuvo į šią sodybą, atliko kratą ir kokainą rado.

Nenorėdamas už tai ilgiems metams sėsti už grotų, įtariamasis, padedamas savo advokato ir dar vieno asmens, įkalbėjo narkomaną prisiimti kaltę už tam tikrą atlygį.

Nuo šio įvykio prasidėjo pokalbių pasiklausymas ir kiti operatyviniai veiksmai, nuvedę pareigūnus iki aukštus postus užimančių teisėjų bei kitų teisėsaugininkų demaskavimo ne tik Klaipėdoje, bet ir visoje Lietuvoje. Kai kurios bylos jau išnagrinėtos Vilniuje.

Tokių pokalbių pasiklausymo metu išgirsta, kaip advokatas su įtariamuoju kalbėjo ir apie ketinimą nužudyti bylos tyrimui vadovaujantį aukštą Klaipėdos apskrities policijos Kriminalinės policijos valdybos vadovą.

Advokatas dėl to ne kartą buvo suimtas, vėliau įtarimų sulaukė ir jo kolega, darbo neteko vienas Klaipėdos apygardos prokuroras.

Valdiškoje tarnyboje dirbantys teisininkai buvo baudžiami už nepriderančias tokiame darbe konsultacijas bei slaptų duomenų atskleidimą.

Kuriam teismui paskirti kokaino bylos tyrimą, sprendė Lietuvos apeliacinis teismas. Jo sprendimu, byla išsiųsta Šiaulių apygardos teisėjams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

na stai ...tai tik dar karta yrodo ,kad teisesmaukiniu

mafija yra peremus is kriminalo [ likvidavus kriminalinio pasaulio lyderius] ne tik reketa, bet ir narkotiku gabenima ,realizavima. samdomu zmogzudysciui uzsakymus is kriminalinio pasaulio....tuo galima paaiskint teisingumo ministerijos is kalejimu su malonem isleidziamus zudikus , kurie matomai vygdo uzsakomas zmogzudystes po to dingsta europoje ar kazkur pasaulyje ....kur ju niekas neiessko....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS