Priėjo liepto galą: Klaipėdoje sulaikytas apsimetėlis skaitiklių tikrintojas | kl.lt

PRIĖJO LIEPTO GALĄ: KLAIPĖDOJE SULAIKYTAS APSIMETĖLIS SKAITIKLIŲ TIKRINTOJAS

Uostamiesčio policijos pareigūnai pranešė pagavę skaitiklių tikrintoju apsimetusį vagystėmis įtariamą vyrą. Paaiškėjo, kad tai ne kartą teistas, nuo narkotikų priklausomas asmuo.

Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai nuo praėjusios savaitės vidurio labai intensyviai dirbo aiškindamiesi, kas yra tas žmogus, kuris brovėsi į garbaus amžiaus klaipėdiečių namus ir vogė jų pinigines.

Analizuodami nusikaltėlio elgesį policininkai ėmė spėlioti, ar negali būti tai jiems gerai žinomas asmuo. Pirmiausiai sutapo nukentėjusiojo apibūdinimas ir šio žmogaus išvaizda. Būta ir daugiau detalių, leidusių įtarti būtent šį asmenį.

Pasirodo, už anksčiau įvykdytas vagystes šis vyras buvo nuteistas ir turėjo keliauti į įkalinimo įstaigą.

Tuo metu jau supratau, kad tas žmogus nedoras. Norėjau tik vieno, kad jis kuo greičiau išeitų.

Penktadienį, kai minėtas vyras keliavo į uostamiesčio policijos komisariatą, iš kur turėjo būti išgabentas į Šiaulių tardymo izoliatorių, pareigūnai jį sulaikė. Tądien jis nė negalėjo nuspėti, kad yra įtariamas ir senjorių piniginių vagystėmis, manė, kad yra vežamas atlikti teismo paskirtos bausmės.

Antradienį jis buvo vėl atgabentas į Klaipėdą, šį kartą jam buvo pateikti įtarimai trimis vagystėmis iš Sausio 15-tosios, Debreceno ir Minijos gatvėse gyvenančių moterų namų, apsimetus skaitiklių tikrintoju. Neoficialiais duomenimis, vyras kaltės nepripažįsta, bet nukentėjusiųjų liudijimai ir kiti įkalčiai neleis jam išsisukti.

Policininkai ne tik aiškinasi šiuos nusikaltimus, bet ir bando sužinoti, ar prieš iškeliaudamas už grotų nuo kvaišalų priklausomas 31 metų įtariamasis neįvykdė daugiau nusikaltimų. Neatmetama tikimybė, kad ne visos aukos apie tai pranešė policijai.

Viena nukentėjusiųjų, nepaisant garbaus amžiaus, apie nedorus atėjūno kėslus įtarė dar tada, kai nusikaltėlis tebebuvo jos namuose. Pasirodo, smulkaus veido jaunas vyras, vaidinęs skaitiklių specialistą, mokesčių sąskaitoje nesugebėjo suprasti, kur nurodomas mokestis už suvartotą vandenį ir skaitiklių parodymai.

„Tuo metu jau supratau, kad tas žmogus nedoras. Norėjau tik vieno, kad jis kuo greičiau išeitų. Jaučiausi labai nesaugi“, – vėliau pasakojo moteris.

Esama duomenų, kad įtariamasis galėjo stebėti daugiabučių namų langus, taip nuspręsdavo, kur dienos metu galima tikėtis rasti senyvo amžiaus gyventojų.

Viena nukentėjusioji dar prieš kreipdamasi į policiją paskambino vandens tiekėjams ir sužinojo, kad joks tikrintojas į jos namus nebuvo siųstas.

Pareigūnai ragina su apgaviku susidūrusius, bet iki šiol apie tai nepranešusius klaipėdiečius nebijoti ir informuoti apie tai policininkus. Tuo pačiu pareigūnai pataria gyventojams nepažįstamų žmonių į namus neįsileisti.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

KLAIPĖDIETIS

Kur foto?

>pagarba

O pagarba uz ka? Kad mentai dangsto narkatos platinimo taskus , kuriuose sis isgama isleido mociuciu pinigus?

Pagarba

Pagarba pareigūnams
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS