Sunkiu moters sužalojimu ir apiplėšimu kaltinamas vyras bandys įrodyti esąs nekaltas | kl.lt

SUNKIU MOTERS SUŽALOJIMU IR APIPLĖŠIMU KALTINAMAS VYRAS BANDYS ĮRODYTI ESĄS NEKALTAS

Keistą situaciją netrukus ims narplioti Klaipėdos apygardos teismas. Sunkiu bejėgės moters sužalojimu ir apiplėšimu kaltinamas vyras kaip įmanydamas neigia ją skriaudęs. Tačiau nukentėjusioji ne tik kaltina nepažįstamą vyrą, bet ir norėtų prisiteisti pinigų patirtai žalai atlyginti.

Byloje – ne jaunuoliai

Trečiadienį į teismą rinkosi garbaus amžiaus žmonės. Žila moteris sunkiai ėjo pasiramsčiuodama lazdele, keli panašaus amžiaus gyventojai atėjo paliudyti.

Teismo salėje stoviniavo liūdnas nebe jaunas vyras. Kostiumu vilkintis žmogus laikėsi santūriai, kalbinamas atsakinėjo trumpai, nedaugžodžiavo. Jis buvo nusiteikęs gintis ir tikino žinantis, kas yra tikrasis kaltininkas.

Teismo posėdis vėlavo, valstybės kaltintojas turėjo dalyvauti kitame procese, kuris užtruko vos kelias minutes. Teismo koridoriuje lūkuriuojantys žmonės nerimavo.

Moteris patyrė sunkių sužalojimų: kraujas išsiliejo po galvos dangalais, o vienas plautis nuo smūgių plyšo.

61-erių Algimantas Balandis sėdo į kaltinamųjų suolą, nukentėjusioji – tik keleriais metais vyresnė klaipėdietė greta savęs priėmė atsisėsti vertėją, rusakalbė moteris baiminosi, kad ne viską, ką kalbės teisėja, prokuroras ir advokatė, teisingai supras.

Dingo papuošalai

Byloje minimi 2018 m. gruodžio 6 ir 7 d. įvykiai, kai, pasak prokuratūros, girtas kaltinamasis įsibrovė į nepažįstamos moters butą, mušė šeimininkę rankomis ir kojomis.

Moteris patyrė sunkių sužalojimų: kraujas išsiliejo po galvos dangalais, o vienas plautis nuo smūgių plyšo.

Kaltinamajame akte teigiama, kad taip žiauriai atėjūnas mušė ligotą moterį norėdamas pagrobti jos vertybes.

Nukentėjusioji pranešė, kad iš jos namų dingo auksinė grandinėlė, pora auskarų ir vienas atskiras auskaras, be to, skriaudikas pasiėmė 120 eurų grynaisiais.

Moteris teigė, kad jai padaryta žala siekia 1 170 eurų.

Po nusikaltimo užmigo?

Pasirodo, minėtą dieną, kiek daugiau nei prieš metus, nukentėjusioji ir jos draugė bendravo su dviem vyrais. Bendraudami lyg ir gėrė degtinės, lyg ir barėsi. O kai vakarėlis baigėsi, nukentėjusioji nuėjo į savo namus.

Vėliau pasakojo, esą A.Balandis ją pasekė, o kai moteris atrakino duris, pastūmė ją, todėl nukentėjusioji griuvo ir susitrenkė galvą.

Esą vyras ją mušė ir spardė, paskui atsigulė. Kai moteris atsipeikėjo ir pakilo nuo grindų, neturėdama kur dingti, taip pat atsigulė.

Vėliau skriaudikas esą išėjo, o sumušta moteris pateko į ligoninę, tačiau apie skriaudą gydytojams pasakė ne iškart.

Kai prasitarė, kad ne pati griūdama taip sunkiai susižeidė, o tai padarė svetimas žmogus, medikai ją neva įtikino, jog policininkams ji apie tai galės pranešti tik išėjusi iš gydymo įstaigos.

Po gydymo stacionare nukentėjusioji dar du mėnesius praleido slaugos ligoninėje ir tik po to kreipėsi į policiją. Pareigūnus ji tikino, kad skriaudikas jai grasino telefonu.

Posėdį teko atidėti

A.Balandis pripažino buvęs šios moters namuose, bet jai nieko blogo nedaręs ir prasitarė žinantis, kas nuskriaudė neįgaliąją.

Teisėja buvo priversta atidėti bylos nagrinėjimą iki pirmadienio, mat nukentėjusioji yra pareiškusi tik ieškinį neturtinei žalai atlyginti, bet nepaprašė jai grąžinti pinigų už pagrobtas brangenybes.

Moteris tikino būtinai norėsianti išsireikalauti ir turtinės žalos atlyginimo. Kodėl toks ieškinys nebuvo surašytas ikiteisminio tyrimo metu, neaišku.

Nors advokatei, kuriai valstybė skyrė ginti nukentėjusiosios interesus, byla paskirta vasario 3 d., su pasiligojusia kliente jai nepavyko susisiekti.

Todėl advokatė paprašė laiko iki pirmadienio civiliniam ieškiniui pareikšti. Įstatymas reikalauja, kad tai būtų padaryta iki pradedant bylą nagrinėti iš esmės.

Neįvykus teismo posėdžiui, laiką be reikalo gaišo ne tik auka, kaltinamasis, būrelis liudytojų, bet ir teisėja, prokuroras, du advokatai ir vertėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

--

keista moteriškė, visi kalti, tik ne ji pati. Mažiau gerti reikia, tada prisimins kur ir kaip krito, kas mušė ir t.t. Brangenybių prarastų nenori, bet pinigų prisiteisti - taip. Kaltinamojo vietoje taip pat iškelčiau ieškovei ieškinį .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS