Teisme – liūdna tragedijos istorija: sugyventinę nužudęs girtas vyras išskubėjo pirkti alkoholio | kl.lt

TEISME – LIŪDNA TRAGEDIJOS ISTORIJA: SUGYVENTINĘ NUŽUDĘS GIRTAS VYRAS IŠSKUBĖJO PIRKTI ALKOHOLIO

Visiškai girtas vyras, dviem peilio smūgiais nužudęs sugyventinę, nuskubėjo į parduotuvę pirkti alkoholio. Toks vos keliais žodžiais nusakomas siužetas išnarpliotas Klaipėdos apygardos teisme. Skirdami bausmę teisėjai, be kitų aplinkybių, atsižvelgė į kaltininko amžių ir skyrė jam švelnesnę, nei įstatymo numatytas vidurkis, bausmę.

Su sugyventine gyvenęs 52 metų Gintautas Simutis namo negrįš ilgai. 10 metų jis turės kalėti, tai bus laikas apgalvoti gyvenimą ir nusikaltimą, dėl kurio vyras tapo žmogžudžiu.

Ko gero, šių metų kovo 2-oji turėjo būti panaši į visas kitas sugyventinių dienas. Pora drauge buvo jau daug metų, todėl teismas juos įvertino kaip šeimą.

Kaip neretai pasitaikydavo, apie pietus abu buvo jau gerokai įkaušę. Vyras buvo toks girtas, kad nebeprisiminė, dėl ko susikivirčijo su gyvenimo drauge. Tik pasakojo, kad kažko supykusi sugyventinė vožė jam antausį.

Tada jis tvėrė peilį ir suvarė jį savo moteriai į nugarą. Po to pakilo nuo stalo, ištraukė peilį ir išėjo iš namų. Kruviną peilį jis numetė lauko tualete ir išskubėjo į parduotuvę pirkti alkoholio.

Kai grįžo, rado sugyventinę negyvą sėdinčią kambaryje ant grindų.

Apie tai jis pranešė ne medikams ar policijai, o giminaitei.

Maždaug po valandos policininkai nustatė G.Simučiui 3,39 prom. girtumą. Mirusiosios kraujyje aptikta kiek mažiau – 2,46 prom. etilo alkoholio koncentracija.

Istorija liūdna ir labai banali. Vyras pripažino kaltę, tiesa, jo atmintyje užsifiksavo tik vienas smūgis peiliu, o teismo medicinos ekspertai nustatė, kad moteris subadyta dviem smūgiais. Peilis perskrodė vidaus organus, nukentėjusioji mirė nuo vidinio kraujavimo.

Giminaičiai ją palaidojo ir nereikalavo, kad kaltininkas atlygintų jiems laidojimo išlaidas.

Klaipėdos apygardos teismo teisėjai bylą išnagrinėjo greitai, o svarstydami bausmės skyrimo pagrindus pažymėjo, kad girtaujantis vyras nedirbo, baustas už administracinius nusižengimus, bet teistas nebuvo, nepaisant visko, charakterizuojamas teigiamai.

Teismo nuosprendyje rašoma, kad teisėjai atsižvelgė į G.Simučio asmenybę, jo amžių ir visas kitas aplinkybes bei nusprendė, kad kaltinamajam skirtina bausmė mažesnė nei sankcijos vidurkis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Antirunkel

Kodėl tik 10 metų? Ar po 10 metų nužudytoji prisikels???

Taigi,

uzgriuvus bedai,dauguma ikala. Nusiraminimui.

Ela

...kaip tai suprasti ?...>>Kai grįžo, rado sugyventinę negyvą, sėdinčią kambaryje ant grindų >>? Mirusioji sėdėjo -kokiu būdu ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS