Ugniagesiams netrūko darbo: gelbėjo ir namie įstrigusius, ir į griovį įkritusius klaipėdiečius | kl.lt

UGNIAGESIAMS NETRŪKO DARBO: GELBĖJO IR NAMIE ĮSTRIGUSIUS, IR Į GRIOVĮ ĮKRITUSIUS KLAIPĖDIEČIUS

Ką daryti, kai artimas žmogus ilgai neatsiliepia telefonu ir neatidaro namų durų? Toks klausimas kasdien kyla daugeliui žmonių. 112 numerį surinkę žmonės netrukus sulaukia ugniagesių gelbėtojų pagalbos.

Taip sekmadienį atsitiko Sulupės gatvės gyventojui. Po pietų ugniagesiams buvo pranešta, kad žmogui sutriko sveikata, pats jis negali atsikelti ir atidaryti durų.

Į butą pro pravirą langą įlipo gelbėtojas ir iš vidaus atrakino duris, taip jis įleido į butą medikus. Pasirodo, šeimininkui liga atėmė galimybę vaikščioti.

Gelbėtojai padėjo ligonį nunešti į greitosios medicinos pagalbos stoties automobilį.

Panašios pagalbos ugniagesius sekmadienio popietę prašė Mosėdyje gyvenantys žmonės. Jie pasiekė giminaitės namo langą ir pamatė viduje ant grindų gulinčią namo šeimininkę. Iš pirmo žvilgsnio buvo visiškai neaišku, ar ji gyva, moteris nejudėjo.

Ugniagesiai išėmė lango stiklą ir taip pateko vidun. Moteris buvo be gyvybės ženklų, toliau ja ėmėsi rūpintis medikai.

Sekmadienį vakare Šilutėje gyvenantys žmonės pranešė negalintys susisiekti su giminaite, kuri neatsiliepė telefonu, baimintasi, kad jai galėjo sutrikti sveikata.

Gelbėtojai buto duris atidarė panaudoję laužtuvą. Bute jie aptiko mirusią šeimininkę.

Šeštadienį vakare staiga apalpęs vyras Klaipėdoje nugriuvo ant jachtos denio. Laivas tuo metu buvo prie Dangės krantinės, arčiau Danės gatvės.

Žmonės suskubo kviesti medikus, bet dar iki jiems atvykstant vyras atsigavo. Kai atvyko greitoji, vyrui išlipti į krantą padėta panaudojus virvę. Tada medikai galėjo jam suteikti pagalbą.

Dar skubesnės gelbėtojų pagalbos jaunam vyrui Klaipėdoje prireikė penktadienio popietę. Nelaimė Taikos prospekte, ties 83 namu, tądien atsitiko 15.26 val. Ten darbininkai kasė griovį lietaus kanalizacijos šuliniui.

Staiga į griovį įgriuvo didelis žemių sluoksnis. Tuo metu ten dirbo 1990 metais gimęs darbininkas.

Dar iki atvykstant gelbėtojams, bendradarbiai sąmonės netekusį vaikiną iškėlė iš duobės. Ugniagesiai padėjo jį įkelti į medikų automobilį. Įvykį ėmėsi tirti miesto policininkai.

Ar šios nelaimės aplinkybes aiškinsis Valstybinės darbo inspekcijos darbuotojai, priklausys nuo medikų išvados apie nukentėjusiojo sveikatos būklę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS