Už užsienietės išnaudojimą prostitucijai du klaipėdiečiai nuteisti laisvės atėmimu | kl.lt

UŽ UŽSIENIETĖS IŠNAUDOJIMĄ PROSTITUCIJAI DU KLAIPĖDIEČIAI NUTEISTI LAISVĖS ATĖMIMU

Klaipėdos gyventojas ir čia gyvenanti Ukrainos pilietė dėl prekybos žmonėmis ir pelnymosi iš kito asmens prostitucijos nuteisti laisvės atėmimo bausmėmis, antradienį pranešė prokuratūra.

Kartu su jais veikusiai dar vienai uostamiestyje gyvenančiai ukrainietei Klaipėdos apygardos teismas skyrė laisvės apribojimą.

Bylos duomenimis, Klaipėdoje gyvenantys 30-ies Ukrainos pilietė ir 48-erių vyras, sumanę pasipelnyti iš prostitucijos, susitarė, kad už jų pasiūlytą piniginį atlygį nusipirks merginą, kuri bus išnaudojama prostitucijai. Šiam planui įgyvendinti jie susitarė su trečiąja bylos kaltinamąja – 23 metų Klaipėdoje gyvenančia taip pat Ukrainos piliete, jog ši suras merginą, kuri teiks seksualines paslaugas kaltinamojo surastiems klientams. Už tokį darbą jai buvo pažadėtas 200 eurų užmokestis.

Nustatyta, kad bendrininkų grupėje veikę Klaipėdos gyventojai žadėjo nukentėjusiajai pelningą administratorės-barmenės darbą ir tokiu būdu parsiviliojo ją į Lietuvą. Konstatuota, kad byloje nukentėjusiąja pripažinta užsienio pilietė prostitucijai buvo išnaudojama 2022 metų spalio–lapkričio mėnesiais.

Klaipėdos apygardos teismo sausio 18 dieną paskelbtu nuosprendžiu Ukrainos pilietei ir minėtam klaipėdiečiui paskirtos atitinkamai trejų su puse ir dvejų su puse metų laisvės atėmimo bausmės. Iš jų bendrai konfiskuota beveik 14 tūkst. eurų grynųjų pinigų, gautų iš nusikalstamos veikos. Teismo sprendimu, trečiajai bylos kaltinamajai paskirta dvejų metų laisvės apribojimo bausmė, taip pat per šį laiką ji įpareigota neatlygintinai išdirbti 100 valandų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūra, tyrimą atliko Klaipėdos apskrities policijos kriminalistai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Atsėdės

Ir deportacija , o vyras į frontą. O mes dar tokiems padedame , " vargšiukai" . Laukiau soc rūpybos salėje pas specialistą , aplink buvo kalbama rusiškai . O jau auksinių žiedų grožis ir kiekis ant moteriškių rankų , o rūbeliai ir batai tik vardiniai . Nebetikiu aš jais . Ekonominiai pabėgėliai , kuriems Ukraina dzin . Ir nemanau , kad tai yra labai blogai , ieško žmonės kur geriau , tik reikėtų nustoti juos šelpti ir garbinti. Tegul mokosi lietuvių kalbos , užsidirba ir moka už viską bei mokesčius, lygiai taip pat kaip ir lietuvaičiai.

Pakrante

Man kaip vyrui būtų šlykštu eiti pas kažkokia sliure,apsikrėsti kokiu aidu,vėliau bus zopa !

Tai

Kaip tie nevykeliai pelnesi?kad plota suteike ir klientu parupindavo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS