Vardan slaptos aistros – kraupių žudynių planas | kl.lt

VARDAN SLAPTOS AISTROS – KRAUPIŲ ŽUDYNIŲ PLANAS

Siaubinga, makabriška, sunkiai suvokiama drama prieš porą metų vystėsi Vakarų Lietuvos miestelyje. Dėl meilės svetimam vyrui moteris ryžosi nusikaltimams, kurie sugriovė dviejų šeimų gyvenimą. Šią istoriją užvakar uždarame teismo posėdyje pradėjo narplioti Klaipėdos apygardos teismo baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija. Moteris kaltinama nužudžiusi meilužio žmoną ir pasikėsinusi nužudyti savo sutuoktinį.

Draugavo šeimomis

Istorijos pradžia yra visiškai paprasta ir net banali. Joje veikia dvi kaimynystėje gyvenančios šeimos.

40-mečių sutuoktinių poros sykiu buvo nugyvenusios ne vienerius metus, susikūrusios gražią buitį, augino vaikus.

Abi šeimos buvo daugiavaikės, viena augino tris, kita – keturias atžalas.

Šios dvi šeimos buvo ne tik kaimynai, bet ir artimi draugai. Vyrai rasdavo bendrą kalbą, moterys tapo geriausiomis draugėmis ir padėdavo viena kitai tiek buitinėse smulkmenose, tiek iškilus rimtesnėms problemoms.

Kaip panašiose gyvenimiškose situacijose ne kartą yra buvę, ir šioje draugystėje gimė nevaldoma aistra – tris vaikus auginusi motina įsimylėjo draugės vyrą ir, kaip teigiama, sulaukė iš jo geidžiamo atsako.

Porą savaičių policininkai dirbo dieną ir naktį, kol atkreipė dėmesį į artimiausią žmogžudystės aukos kaimynę ir draugę.

Vyras apdegė kūną

Slaptas romanas vystėsi audringai. Aistros buvo tokios karštos, kad moteris sumanė atsikratyti savo sutuoktinio ir sukurpė žiaurų planą.

Ar teismas pripažins, kad taip tikrai buvo, kol kas nežinia, bet prokurorai kaltinamojoje išvadoje byloja, kad moteris iš anksto pasiruošė ir įgyvendino brutalų nusikaltimą.

Pasak kaltinimo, 2019 m. vieną balandžio dieną moteris pakvietė savo vyrą į mišką ir pasiūlė pasimylėti gamtoje.

Tuo metu automobilio bagažinėje jau buvo indas su degalais.

Po įvykusios sueities, kai pora dar buvo prie automobilio, plykstelėjo liepsna, ugnis apėmė automobilį ir apdegino vyrą.

Jis skaudžiai nudegė apie 20 proc. kūno. Liepsna subjaurojo ir paliko siaubingus randus ant vyriškio rankų, nugaros ir kitų kūno vietų.

Po nelaimės moteris įtikino vyrą, kad dėl sprogimo ir sužalojimo kaltas jis pats. Esą vyras degėsi cigaretę, o nuo liepsnos įvyko sprogimas. Patikėjęs šia versija ir išgyvenęs siaubingą traumą, vyras žmonos neapkaltino.

Tiesa, poros santuoka netrukus iširo.

Patirtis: tyrimą koordinavęs Klaipėdos apygardos prokuroras A.Saunorius pripažino, kad per ilgą savo darbo praktiką panašios istorijos nebuvo narpliojęs. (Vytauto Petriko nuotr.)

Į užsienį – pas draugės vyrą

Po ištuokos moteris su geriausios draugės sutuoktiniu užmezgė dar karštesnius santykius. Visa tai vyko slapta, panašu, kad apgaudinėjama žmona apie tai nenutuokė.

Galbūt konspiracija pavyko todėl, kad šis vyras uždarbiavo Norvegijoje.

Meilužė palikdavo savo tris vaikus prižiūrėti geriausiai draugei, įtikindavo ją, kad važiuoja į Vokietiją.

Apgaudinėjama draugės ir sutuoktinio moteris likdavo Lietuvoje su septyniais vaikais ir net neįtardavo, kad jos vyras ir bičiulė tuo metu tenkina bendrą aistrą.

Mylimieji buvo bekuriantys bendros ateities planus, vyras žadėjo palikti žmoną ir tuoktis su drauge.

Nežinia, kaip klostėsi slapta užsienyje susitikdavusios poros santykiai, bet vieną dieną vyriškis pareiškė, kad nusprendė grįžti į savo šeimą ir toliau gyventi su žmona.

Šie žodžiai privertė gražius planus su svetimu vyru kūrusią moterį griebtis naujo plano.

Nužudė prie upės

Jeigu mylimasis nori ją palikti dėl teisėtos žmonos, vadinasi, šį kliuvinį reikia pašalinti. Tikėtasi, kad nebeturėdamas žmonos vyras glausis prie meilužės.

Siekdama savo tikslo moteris svarstė, jog turi atsikratyti mylimojo žmonos taip, kad įtarimai kristų kažkam kitam, bet jokiu būdu ne jai.

Vieną dieną ji pasikvietė draugę pasikalbėti. Pokalbis turėjo vykti gamtoje, prie upės.

Dabar nebežinia, ar moterys kalbėjosi gražiuoju, o gal dialogas buvo skaudus, tik staiga svetimo vyro siekusi meilužė priėjo savo varžovei iš už nugaros, užmetė jai ant kaklo virvę ir pasmaugė.

Ant kūno – svastikos

Pernai rugpjūtį žmonės rado beveik nuogos moters kūną. Lavonas buvo išniekintas – ant mirusiosios kaktos, pilvo ir sėdmenų peiliu buvo išpjauti svastikos ženklai.

Tai buvo plano sumėtyti pėdas dalis. Tyrėjai turėjo pagalvoti, kad satanistai ar kokie nors kiti sektantai ritualo metu paaukojo žmogų.

Kad ši versija būtų įtikinamesnė, miestelyje ant gatvės dažais buvo išpiešta svastikų, o moteris skleidė kalbas apie kažkokius sektantus.

Siekdama nukreipti nuo savęs dėmesį, ji pati sau išsiuntė daugybę grasinančių žinučių. Tam ji nusipirko ne vieną telefono išankstinio papildymo kortelę.

Žinučių turinys turėjo nukreipti dėmesį klaidinga linkme – jei jų gavėja ką nors pasakys teisėsaugininkams, esą bus blogai visiems.

Pakeitė poziciją

Porą savaičių policininkai dirbo dieną ir naktį, kol atkreipė dėmesį į artimiausią žmogžudystės aukos kaimynę ir draugę. Iki tol apie slaptus jos meilės ryšius su nužudytosios vyru niekas nežinojo.

Tačiau nusikaltimų tyrimo metu aiškėjant tiesai, buvo atlikta įtariamosios psichiatrinė ekspertizė.

Specialistai atidžiai tyrė moters psichikos sveikatą ir galiausiai konstatavo – ji yra pakaltinama, abiejų veikų metu suprato savo veiksmų pavojingumą, galėjo kontroliuoti savo veiksmus, todėl gali būti teisiama.

Už pasikėsinimą nužudyti vieną žmogų ir kito asmens žmogžudystę teisiamai moteriai gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Bausmė bus skiriama tik nusprendus, ar moters kaltė įrodyta.

Ikiteisminio tyrimo metu moteris prisipažino nužudžiusi draugę. Tačiau kaltės dėl bandymo sudeginti savo sutuoktinį nepripažino.

Apdegęs vyras savo poziciją pakeitė tik tada, kai buvo atskleista jo buvusios žmonos meilės istorija su šeimos draugu ir nužudymas. Jis ėmė aiškinti, kad buvo apipiltas degalais ir padegtas tyčia.

Ar vyras laikysis šios versijos ir teisme, dar neaišku.

Paskelbė pakaltinama

Dar prieš pirmąjį teismo posėdį teisėjai nusprendė bylą nagrinėti neviešuose posėdžiuose.

Taip siekiama apsaugoti nepilnamečių nukentėjusiųjų interesus, juo labiau kad posėdžiuose bus narpliojamos jų šeimos asmeninio gyvenimo peripetijos.

Nukentėjusieji – keturi aukos vaikai, jos našlys ir tėvai.

Moraliai nuo teisiamosios veiksmų nukentėjo ir jos pačios vaikai, tačiau jie šioje byloje neturi tokio statuso. Jie taip pat liko be mamos, vaikų teisių saugotojams teko spręsti, kas augins šios poros atžalas.

Teisiamąją gina valstybės paskirtas advokatas.

Galima tik spėlioti, kokius jausmus turės išgyventi buvę kaimynai ir bičiuliai, teisiamosios vyras ir meilužis.

Teismai paprastai stengiasi apsaugoti nepilnamečius nuo galimo streso ir susidūrimo su žmonėmis, kurie jiems gali sukelti neigiamus išgyvenimus.

Tyrimą koordinavęs Klaipėdos apygardos prokuroras Arūnas Saunorius pripažino, kad per ilgą savo darbo praktiką panašios, detektyvinį romaną primenančios istorijos nebuvo narpliojęs.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Rūta

Šių dienų Madam Čikotila. Siaubas. Kaip su tokia žmogėdra buvo galima bendrauti ir nežinoti, kas ji???. Kaltas nemažiau ir nužudytosios vyras, juk viska per jo aistrą.

> nuomonė

Durnas/a tu kaip reta. Kas tokių kaip tavo individų galvoje sukasi, baisu ir pagalvoti.

Nuomonė

Tokia moteris - radinys tikram vyrui. Tai ne kokia ištežus plekšnė. Gaila tik, kad prieita iki žudynių...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS