Kai tatuiruotės jau ne tabu | kl.lt

KAI TATUIRUOTĖS JAU NE TABU

Šiandien net didelėmis, visą kūną padengiančiomis tatuiruotėmis nestebina ir moterys. Tačiau dar ne taip seniai dailiosios lyties atstovių kūno marginimas kad ir mažiausiomis tatuiruotėmis buvo sunkiai suvokiamas dalykas.

Ar galite įsivaizduoti, kokia drąsi ar tiesiog viskam visiškai abejinga buvo amerikietė Maud Wagner, kone visą kūną išmarginusi piešiniais prieš daugiau nei 100 metų – 1907-aisiais. Šiais laikais ji atkreiptų dėmesį tik šiek tiek, ir viskas, o tuo laiku tai buvo didžiulis iššūkis. M.Wagner istorija šiandien gali virsti įkvėpimu šiuolaikiniams tatuiruotojams.

XX a. pirmąjį dešimtmetį Maud, tuomet dar Stevens, plušėjo mugėje Sent Luise. Didelėms  minioms žioplių demonstruodavo akrobatinius pasirodymus ir vaikštynes lynu. Stebindavo ji ir savo neįtikėtinu lankstumu vaizduodama gyvatę. Mugėje mergina sutiko Gusą Wagnerį. Jis jau buvo žinomas, populiarus tatuiruočių meistras. Sklido gandai, kad iš viso ant jo kūno buvo apie 300 piešinių.

Lemtingas M.Stevens ir G.Wagnerio susitikimas įvyko 1904 m. Ir tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Gusas, atvykęs į mugę, kurioje šoko Maud, nusprendė susitikti su talentinga šokėja. Kad sulauktų jos palankumo, G.Wagneris pasiūlė išmokyti ją piešti gražias tatuiruotes. Planas suveikė. Jam pavyko sugundyti būsimą žmoną jau pirmame pasimatyme.

Romantiški santykiai baigėsi tuoktuvėmis. Gusas išmokė Maud daryti tatuiruotes rankiniu būdu. Pora kuo toliau, tuo labiau tobulėjo.

M.Wagner mirė 1961-aisiais – lygiai 20 metų po vyro mirties. Šeimos verslą perėmė jų dukra Lotteva. Ji išgarsėjo kaip tatuiruočių menininkė, ant kurios kūno nebuvo nė vieno piešinio. Maud neleido vyrui marginti dukters kūno piešiniais. Net kai mirė tėvai, Lotteva, vykdydama mamos valią, nepasidarė nė vienos tatuiruotės.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS