Mokykla kreipėsi į tėvus | kl.lt

MOKYKLA KREIPĖSI Į TĖVUS

Nenutyla kalbos, kas labiau turi auklėti vaikus – tėvai ar mokytojai. Vienoje Portugalijos mokykloje buvo pakabintas raštas, skirtas tėveliams.

"Gerbiami tėveliai!

Mes norime jums priminti, kad tokius stebuklingus žodžius, kaip "sveiki", "prašau", "ačiū" ir "atsiprašau", vaikai pirmiausia išgirsta namuose.

Būtent namuose vaikai mokosi būti sąžiningi, punktualūs ir uolūs, gerai elgtis su draugais, gerbti vyresniuosius ir mokytojus.

Taigi namuose jie mokosi būti stropūs, nekalbėti pilna burna ir mėtyti šiukšles į urną. Taip pat namuose jie mokosi būti organizuoti, rūpintis savo daiktais ir neliesti svetimų.

O mokykloje mes mokome kalbų, matematikos, istorijos, geografijos, fizikos, chemijos ir kūno kultūros. Tėvų auklėjimo rezultatus mes tik sustipriname, bet ne pakeičiame."

"Kokteilis" įsitikinęs, kad tokie tekstai mokyklose prie įėjimų galėtų būti ir visose Lietuvos mokyklose.

Rūpestingiems ugdytojams

Nuo mažens vaikams būtina įskiepyti supratimą apie tinkamą elgesį kelyje ir atsakomybę už savo veiksmus. Kartu vaikams turi būti suprantamai paaiškinamos pagrindinės saugaus elgesio kelyje taisyklės. Be to, vaikams geriausias pavyzdys – pačių suaugusiųjų tinkamas elgesys.

Prašymai suaugusiesiems

Eidami per kelią vaiką laikykite už rankos.

Nepalikite vaikų be priežiūros arti kelio (gatvės).

Tamsiuoju paros metu naudokite atšvaitus ar kitą šviesą atspindintį elementą (vaikui atšvaitą tinkamai prisekite prie drabužių, kuprinės).

Sėdę į automobilį (ir vairuotojui, ir keleiviams), užsisekite saugos diržą.

Žemesni kaip 135 cm vaikai lengvuoju ar krovininiu automobiliu vežami tik specialiose jų ūgiui ir svoriui pritaikytose atitinkamos grupės sėdynėse.

Vyresni kaip 3 metų autobusų keleiviai privalo naudotis įrengtomis prisegimo sistemomis.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Simba

Niekinis straipsnis

Birutė

Ir Ikimokyklinėse įstaigose.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS