Pasmaguriaukime šokoladu | kl.lt

PASMAGURIAUKIME ŠOKOLADU

1930 m. kepdama sausainius Ruth Wakefield nesitikėjo, kad mažas eksperimentas virtuvėje taps naujuoju maisto pramonės išradimu, kurį pamėgs visas pasaulis. Moteris, kepdama sausainius, vietoj įprasto kepinių šokolado į tešlą įdėjo įprasto šokolado sulaužytus gabaliukus, tikėdamasi, kad šokoladas ištirps tešlos masėje. Tačiau iš tiesų vietoj įprastų šokoladinių sausainių per klaidą ji iškepė traškius sausainius su šokolado gabaliukais. Vėliau moteris šį receptą perdavė "Nestle" kompanijai. Mainais už receptą R.Wakefield gavo ne milijonus dolerių, o nemokamą šokolado tiekimą visam gyvenimui ir įėjo į istoriją kaip viena ryškiausių to meto moterų-išradėjų maisto srityje.

Rekordinė plytelė – beveik 6 t

Neseniai Peru saldumynų meistrai pagamino didžiausią pasaulyje juodojo šokolado plytelę su riešutais. Plytelė, kurios 70 proc. sudarė gryna kakava, buvo 7 m ilgio, 3 m pločio ir 5 cm storio. Ji buvo įregistruota Guinnesso pasaulio rekordų knygoje. Meistrai plytelės gaminimui užtruko apie aštuonias valandas, sudėdami daugiau nei 900 kg kakavos ir daugiau nei 20 kg riešutų.

Sunkiausia pasaulyje šokoladinė plytelė buvo sukurta Jungtinėje Karalystėje. 2011-ųjų rugsėjį pagaminta šokolado plytelė svėrė beveik šešias tonas.

Gali padėti įveikti nerimą

Šokoladas yra išskirtinis saldumynas ne tik dėl jo skoninių ar gydomųjų savybių, bet ir dėl sodraus kvapo. Jis turi raminamųjų savybių, kurios teigiamai veikia centrinę nervų sistemą, mažina nuovargį, palankiai veikia psichiką, slopina dirglumą bei subalansuoja emocijas. Štai Australijos mokslininkai iš Svinburno universiteto 2013 m. publikavo tyrimo rezultatus, kurie įrodė, kad kakavoje esančios sudedamosios dalys padeda nusiraminti ir įveikti nerimą. Ne veltui šokolado kvapai naudojami ir kuriant eterinių aliejų, namų kvapų ar kūno priežiūros priemones.

Česka (397 719; baltasis šokoladas – tai albinosas?)

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS