Kelios dienos iki gimdymo – siaubinga nelaimė: gausios šeimos namą surijo liepsnos | kl.lt

KELIOS DIENOS IKI GIMDYMO – SIAUBINGA NELAIMĖ: GAUSIOS ŠEIMOS NAMĄ SURIJO LIEPSNOS

„Laimė, kad vaikai spėjo išbėgti laiku, nes už kelių minučių viskas pradėjo degti. Likome taip, kaip stovime“, – pasakodama apie viską pasiglemžusį gaisrą graudinosi netrukus ketvirtosios atžalos susilauksianti Gintarė.

Nelaimė, kai Prienų rajone esančiame Balbieriškyje iki pamatų sudegė statomas penkių asmenų šeimos namas, įvyko lapkričio 13 dienos popietę.

„Aš išvažiavau į miestą apsipirkti. Mažiausią šešerių metų sūnų palikau pas savo mamą, o du vyresnieji vaikai – penkiolikmetė dukra Martyna ir vienuolikmetis sūnus Jomantas liko namie, nes vyko nuotolinės pamokos. Dukra, atėjusi išplauti indų, per virtuvės langą pamatė, kad iš kažkur sklinda dūmai. Išbėgo į lauką pažiūrėti ir pamatė, kad jie plinta iš po mūsų namo stogo. Dūmų jau buvo pilni kambariai. Dukra nieko nelaukdama paskambino namie likusiam broliui ir netrukus jie abu išbėgo“, – pasakojo Gintarė.

Laimė, kad vaikai spėjo išbėgti laiku, nes už kelių minučių viskas pradėjo degti.

Pasak jos, vaikai pranešti apie tai, kas įvyko, paskambino artimiesiems, o paskui ir skubios pagalbos numeriu 112. „Sudegė visiškai viskas. Likome taip, kaip stovime. Vaikai išbėgo su šlepetėmis. Dabar glaudžiamės pas tėvus. Dar vis sunku susitaikyti su mintimi, kad taip nutiko, bet kažkaip reikės šią žinią priimti“, – graudinosi pašnekovė.

 

 

Paklausta, ar bent numano, nuo ko galėjo kilti visą penkių asmenų šeimos turtą sunaikinęs gaisras, Gintarė sakė įtarianti, kad kaltininkas galėjo būti dujinis vandens šildytuvas – nuo jo esą ir galėjo kilti liepsnos.

„Laimė, kad vaikai spėjo išbėgti laiku, nes už kelių minučių viskas pradėjo degti. Matyt, gaisras prasidėjo nuo namo stogo, o dukrai atidarius duris, pateko oro ir liepsnos įsismarkavo. Dėkojame Dievui, kad visi liko gyvi, sveiki“, – su jauduliu balse kalbėjo moteris.

Kaip jau minėta, jiedu su vyru Mariumi augina tris muzikuojančius vaikus – Martyną, Jomantą bei Aleksą, o už kelių dienų pasaulį turėtų išvysti ir ketvirtoji jų atžala – dukra. „Stengiamės ramiai išbūti iki gimdymo. Jau šiandien turėčiau gimdyti, bet kadangi visada pernešiodavau, tai tikriausiai dar kokią savaitėlę ar porą teks palaukti“, – atviravo Gintarė.

Pašnekovė sakė, kad jos šeimos nelaimei abejingi neliko jau daug žmonių – vaikai gavo rūbų, batų. Tačiau labiausiai trūksta lėšų, už kurias būtų galima atstatyti iki pamatų sudegusį namą. Gintarė nedrąsiai tarstelėjo besitikinti, kad atsiras geros valios tautiečių, kurie galėtų prisidėti prie to, kad šeima su netrukus gimsiančia ketvirtąja atžala turėtų galimybę atstatyti sudegusius namus.

Kaip portalo žurnalistams sakė Kauno apskrities ugniagesiai, pranešimas apie gaisrą Prienų rajone, Balbieriškio miestelyje, buvo gautas lapkričio 13 d. 14.26 val. Čia atvira liepsna degė statomas gyvenamasis namas su mansarda. Šiuo metu vykdomas tyrimas gaisro priežasčiai nustatyti.


Norintys prisidėti prie gausios Mariaus ir Gintarės šeimos gerovės, gali tai padaryti:

Gavėjas: Gintarė Marčiukaitienė

Bankas: „Luminor“

Sąsk. Nr.: LT12 4010 0425 0159 1075

Pavedimo paskirtis: auka

GALERIJA

  • Kelios dienos iki gimdymo – siaubinga nelaimė: gausios šeimos namą surijo liepsnos
  • Kelios dienos iki gimdymo – siaubinga nelaimė: gausios šeimos namą surijo liepsnos
  • Kelios dienos iki gimdymo – siaubinga nelaimė: gausios šeimos namą surijo liepsnos
  • Kelios dienos iki gimdymo – siaubinga nelaimė: gausios šeimos namą surijo liepsnos
  • Kelios dienos iki gimdymo – siaubinga nelaimė: gausios šeimos namą surijo liepsnos
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Laima

Neduok Dieve tokios nelaimės, bet dabar nelot reikia o padėt šeimai

> Buivolas haria

Panašu, niekad nesi turėjęs namų ir tuo labiau jų nedraudęs. Sunkiai įsivaizduoju, kokio lygio turi būti namelis, jei draudimas tekainuotų 6 eurus. Man draudimas atsieina 210 eurų per metus.

Linas

Atsibuskite statomo dar nepastatyto pilnai niekas nedraudžia! Užuojauta šeimai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS