Pavasarį dėl ypač pavojingų radinių laukuose planas „Skydas“ įvedamas dažniau | kl.lt

PAVASARĮ DĖL YPAČ PAVOJINGŲ RADINIŲ LAUKUOSE PLANAS „SKYDAS“ ĮVEDAMAS DAŽNIAU

Nors nuo praeitame amžiuje per Lietuvą perėjusių karų prabėgo daugybė dešimtmečių, šį penktadienį skelbiamoje praėjusios paros įvykių apžvalgoje, kurią parengė Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, minimi bent keli su kariniu palikimu susiję atvejai. Tiksliau, – sutelktinius specialiųjų tarnybų veiksmus lemiantys pavojingi radiniai, kurie šįsyk aptikti Marijampolės apskrityje.

Ketvirtadienį, priešpiet, policijos komisariato budėtojas vietos ugniagesiams pranešė, kad įvedamas planas „Skydas“, kadangi Vilkaviškio rajone, viename iš Šeimenos seniūnijos kaimų, laukuose rastas sprogmuo. Tai buvo aviacinė bomba SD 4. „Budėta, kol atvyko išminuotojai ir rastą aviacinę bombą sunaikino vietoje“, – paaiškino Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovė Džiuginta Vaitkevičienė.

Tą pačią dieną, kelių valandų skirtumu, sulaukta dar vieno pranešimo iš to paties rajono kitos (Pajevonio) seniūnijos. Čia besidarbuodami laukuose žemdirbiai aptiko, kaip netrukus išsiaiškinta, 82 mm minosvaidžio miną, kurią išminuotojai taip pat sunaikino vietoje.

Sulaukta naujos žinios apie laukuose rastą sprogmenį iš tos pačios Šeimenos seniūnijos, tik – iš kito kaimo. Gelbėtojams irgi teko pabudėti, kol atvyko išminuotojai ir rastą 85 mm artilerijos sviedinį sunaikino vietoje.

Maždaug tuo pat metu pagalbos šaukėsi ir Kalvarijos savivaldybės Liubavo seniūnijos gyventojai. Policijos komisariatas Kauno priešgaisrinę gelbėjimo valdybą informavo apie įvedamą planą „Skydas“ vietovėje, kur sprogmuo rastas 30 metrų atstumu nuo gyvenamojo namo. Čia taip pat gelbėtojai budėjo, kol atvyko išminuotojai ir vietoje, kurioje aptiktos dvi 81 mm minosvaidžio minos, jas atsargiai, griežtai laikydamiesi visų privalomų saugumo priemonių, sunaikino.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS