Utenos rajono meras – apie širdgėlą dėl A. Remeikio mirties ir kraują ant velionio palaikų | kl.lt

UTENOS RAJONO MERAS – APIE ŠIRDGĖLĄ DĖL A. REMEIKIO MIRTIES IR KRAUJĄ ANT VELIONIO PALAIKŲ

Antradienį radus Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Audriaus Remeikio kūną, jo mirties priežastį tebegaubia paslaptis, kuri bus atskleista tik ekspertams pateikus išvadas. Tačiau rajono meras neslėpė girdėjęs, kad ant velionio palaikų buvo rasta kraujo.

Kaip portalo žurnalistams pasakojo Utenos rajono meras Alvydas Katinas, prieš nelaimę A. Remeikis kurį laiką turėjo nedarbingumo lapelį, kuris buvo pratęstas iki vasario 26 dienos.

„Ketvirtadienį ar penktadienį jis mane informavo telefonu, kad planavo gydytis Vilniuje dėl sveikatos problemų ir grįžimas į darbą gali užtrukti. Paguodžiau, pasakiau, kad rūpintųsi sveikata – toks pokalbis įvyko“, – sakė politikas.

Kalbėdamas apie kolegą A. Katinas teigė, kad A. Remeikis buvo labai darbštus, stropus, viską norėjęs atlikti racionaliai, teisingai ir teisėtai. Tačiau pasižymėjo ir jautrumu. „Be abejo, tokie žmonės yra labai vertingi, bet kartu tiems žmonėms turbūt, manau, nėra ir lengva. Jokia paslaptis, kad valdžioje reikia turėti vadinamąją storą odą. Jis darydavo viską labai stropiai, labai sąžiningai, turbūt ir į širdį imdamas. Mums pasirodė, kad jis pakankamai jautrus žmogus – pergyveno dėl visko“, – atviravo Utenos rajono meras.

Alvydas Katinas/A. Ufarto (Fotobanko) nuotr.

Pasak politiko, tą dieną, kai jį pasiekė žinia apie be žinios dingusį administracijos direktorių, nerimas širdyje buvo, nors ir žinota, kad A. Remeikis buvo aktyvaus gyvenimo šalininkas – daug vaikščiodavo, mėgo organizuoti žygius dviračiais bendruomenei, savanoriavo ir gyvūnų globos namuose. „Žmogus, kaip sakant, – ne jaunuolis, neišvažiavo kur nors, neužsibuvo. Nerimą jautėme visi, nes žmogus antrą parą negrįžo, nesirodė...“ – tarstelėjo A. Katinas.

Utenos rajono meras pasakodamas apie A. Remeikį sakė nepastebėjęs, kad jis būtų konfliktiškas žmogus ar juolab kažkieno puolamas. „Aš neįsivaizduoju, kad jis būtų turėjęs, čia, žemėje, tokių priešų, kurie užsiimtų jo žudymu ar kuo nors – aš labai abejočiau tais dalykais, remdamasis bendra dvejų metų darbo patirtimi“, – kalbėjo jis.

Antradienį į administracijos direktoriaus paieškas kartu su tarnybomis, šauliais, savivaldybės darbuotojais prisijungė ir savanoriai iš vietinės bendruomenės. Pasak Utenos rajono savivaldybės mero, šiam tikslui buvo sutelkta apie 200 žmonių. Kai buvo aptiktas A. Remeikio kūnas, A. Katinas neslėpė nugirdęs apie kraują ant velionio palaikų.

Aš neįsivaizduoju, kad jis būtų turėjęs, čia, žemėje, tokių priešų, kurie užsiimtų jo žudymu ar kuo nors.

„Informacija tokia yra pasklidusi, kad kraujo buvo“, – tarstelėjo politikas, tačiau plačiau nekomentavo sakydamas, kad dabar tikslią mirties priežastį aiškinasi ekspertai.

Paprašyti atskleisti daugiau detalių apie A. Remeikio mirtį prokuratūros atstovai buvo nekalbūs. „Šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas minėto asmens mirties priežasčiai nustatyti. Kol ekspertai nėra pateikę išvadų, tiriamos įvairios šio įvykio versijos“, – rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros atstovės Rasos Stundžienės žurnalistams pateiktame atsakyme. Pasiteiravus, ar tarp galimų mirties versijų įtariamas nusikaltimas, pridurta, kad kol nėra ekspertų išvadų, negalima atmesti jokių versijų, tarp jų – ir dėl  galimai įvykdyto nusikaltimo.

Primename, kad apie be žinios dingusio Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus paiešką pareigūnai pranešė vasario 23 dienos rytą. Kaip teigta, A. Remeikis, vasario 22 d. 06.30 val. iš namų Utenoje, Taikos gatvėje, išėjo pasivaikščioti į parką ir nebegrįžo.

Velionio kūną miškelyje, netoli namų, antradienio popietę rado šauliai ir policijos pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Savas

Man ir tas meras krito i aki kazkaip keistai elgesi sypsodamasis kalbedamas apie ta zmogu.jo skambucius pokalbius visus patikrinti reiketu.

Anonimas

Audriu pazinojau nuo Kraitenes laiku. Buvo saziningas. Audriau,mums taves labai truks. Tu vienintelis zinai kas ir kaip buvo.

Danutė

Užuojauta Šeimai. Liūdna dėl jauno Žmogaus mirties. Keista, kad žmona tik po paros pradėjo ieškoti? ( P.S. Aš jau po valandos eičiau vyro ieškoti). Vyras gi skundėsi širdies skausmu!!! Kodėl ėjo vienas? Kodėl neturėjo telefono pagalbai išsikviesti? Daug daug klaustukų kirba galvoje!!! P . S . ,, Į akis krito " , kad A. Katinas laaabai jau linksmai kalbėjo per TV? Keista? Kalba apie dingusį Žmogų, Kolegą, ir ŠYPSOSI?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS