Tragedija V. Ušacko šeimoje: aplinkybes išdėstė ir buvęs diplomatas, ir policija | kl.lt

TRAGEDIJA V. UŠACKO ŠEIMOJE: APLINKYBES IŠDĖSTĖ IR BUVĘS DIPLOMATAS, IR POLICIJA

Trečiadienio popietę Ukmergėje įvyko kraupi avarija – į medį atsitrenkus automobiliui, žuvo buvusio diplomato Vygaudo Ušacko mama. Automobilį vairavo V. Ušacko brolis. Buvo skelbiama, kad sąmonės netekęs vairuotojas buvo neblaivus. V. Ušackas portalui papasakojo apie brolio būklę ir išdėstė savo poziciją.

– Kokia dabar yra jūsų brolio Eugenijaus būklė?

– Iš medikų sužinojau, kad broliui buvo atlikta operacija. Brolis neteko sąmonės. Buvo nustatyta, kad broliui vairuojant trūko kraujagyslė ir kraujas išsiliejo į smegenis. To pasekmė – įvykusi avarija. Mama žuvo, o jis sunkiai sužalotas.

Broliui atlikta kaklo slankstelio operacija, yra lūžių. Jis guli reanimacijoje. Tikimės, kad jis atsigaus. 

 – Po avarijos buvo paskelbta, kad jūsų brolis galimai buvo neblaivus. Kaip jūs vertinate šią informaciją?

– Nesu gavęs kraujo tyrimo atsakymų, tad ir vertinti negaliu. Kažkaip, kai žmogus buvo be sąmonės, kaip jis galėjo pūsti ir kažką pripūsti. Tai man nėra rodiklis rezultatų. Tuo labiau, kad mano tėtis išlydėjo mamą ir brolį sveikus ir blaivios būsenos. Tad teiginiai apie neblaivumą mums keistai skamba. Mano nuomone, tai buvo skuboti ir sensacingi pranešimai, kurie sudomina skaitytojus, tačiau nėra pagrįsti kraujo tyrimų rezultatais.

– Ar nelaimės dieną jūsų brolis turėjo sveikatos problemų?

– Jis buvo peršalęs. Sekmadienį, kai buvau pas jį užsukęs, jis vartojo vaistus nuo sunkaus peršalimo.

– Ar jums buvo galimybė aplankyti brolį ligoninėje?

– Ne, dar nebuvo. Brolis kol kas yra reanimacijoje. Dabar aš rūpinuosi laidotuvėmis ir tėvuko sveikata. Brolio dukra jį aplankė, kiek leidžiama – 5 – 10 minučių. Su ja palaikome tiesioginį ryšį.

– Ar po tokios sukrečiančios žinios jūsų tėčio sveikata nepablogėjo?

– Be abejonės, žmogui, kuris kartu išgyveno 65-erius metus, yra sunku. Sunku ir mums visiems. Jis yra stiprus vyras – išgyvensime.

Vairuotojui nustatytas 1,28 promilės girtumas

Kaip jau buvo rašyta,  Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovai teigė, kad pranešimas apie tragišką įvykį gautas trečiadienį 13.50 val. Policija informuota, kad Ukmergėje, S. Daukanto gatvėje, prie garažų, automobilis „Honda“ nuvažiavo nuo kelio ir rėžėsi į medį.

Atvykus specialiosioms tarnyboms, vairuotojas rastas be sąmonės, o keleivei, gimusiai 1932 metais, medikai konstatavo mirtį.

Pirminiais duomenimis, 63 metų vairuotojas – neblaivus. Vairuotojui nustatytas 1,28 promilės girtumas, jis buvo sužalotas ir išvežtas į ligoninę.

Į policijos alkotesterį pūtė ligoninėje

Policijos pareigūnai ketvirtadienį papasakojo, kaip buvo tikrinimas V. Ušacko brolio girtumas. Ukmergės policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus portalui kauno.diena.lt teigė, kad į pareigūnų alkotesterį avariją sukėlęs buvusio diplomato brolis pūtė ligoninėje. V. Butkus aiškino, kad išgelbėjus iš automobilio, vyras buvo be sąmonės, bet vėliau, pristatytas į ligoninę, ją trumpam atgavo.

„Su juo policijos pareigūnai truputį bendravo, vyras pūtė į policijos alkotesterį, – teigė V. Butkus. – Į alkotesterį vyras pūtė kartą. Alkotesterio parodymai yra tikslūs, tik tokiais atvejais, kad būtų 100 proc. garantija, po 15 - 30 min. pertraukos yra daromas antras pūtimas. Kadangi dėl sveikatos būklės vyras negalėjo antrąkart pūsti, todėl buvo paimtas kraujas.“

Dėl sveikatos būklės vairuotojas policijos pareigūnų nebuvo apklaustas.

Pareigūnai aiškinasi avarijos, nusinešusios gyvybę, aplinkybes.

GALERIJA

  • Tragedija V. Ušacko šeimoje: aplinkybes išdėstė ir buvęs diplomatas, ir policija
  • Tragedija V. Ušacko šeimoje: aplinkybes išdėstė ir buvęs diplomatas, ir policija
  • Tragedija V. Ušacko šeimoje: aplinkybes išdėstė ir buvęs diplomatas, ir policija
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Anonimas

na va...o norėjo ir prezidentu būti.

paskaitykit

juk aiskiai parasyta kad pripute ligoninej kai buvo atgaves samone,o veliau paimtas kraujas,o koks bus atsakymas-neaisku oi neaisku,,,gi brolis,o mamos neprikelsi,

Nuomone.

Jei neteisingai apsmeize tai tik i teisma.Taip atstatyti teisybe ir taip smeizikus neisitikinus negalima rasineti .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS