Auditas: Telšių policijoje nepakankama nelegalių ginklų kontrolė | kl.lt

AUDITAS: TELŠIŲ POLICIJOJE NEPAKANKAMA NELEGALIŲ GINKLŲ KONTROLĖ

Po policijos pareigūno nužudymo atlikus auditą, Telšių apskrities vyriausiajame policijos komisariate sisteminių trūkumų nenustatyta, tačiau konstatuota, kad nelegalių ginklų kontrolė vykdyta nepakankamai.

„Auditoriai konstatavo, kad bendras veiklos vertinimas yra geras, sisteminių trūkumų nenustatyta, tačiau identifikuotos tam tikros problemos, būtina stiprinti kontrolės funkciją. Auditoriai atkreipė dėmesį į sudėtingus vadovų ir pavaldinių santykius, dėl ko komisariate vyrauja prastas darbinis mikroklimatas“, – antradienį pranešė Policijos departamentas.

Trūkumų nustatyta tikrinant kriminalinės žvalgybos veiklą, o konkrečiai – gautą informaciją apie disponavimą nelegaliais šaunamaisiais ginklais, brakonieriavimą.

„Žvalgybinė informacija tikrinta paviršutiniškai, o vadovai neskyrė pakankamai dėmesio šios veikos kontrolei, kas lėmė, kad asmenys turėjo galimybę disponuoti nelegaliais ginklais.

„Nustatyta, kad gauta žvalgybinė informacija tikrinta paviršutiniškai, o vadovai neskyrė pakankamai dėmesio šios veikos kontrolei, kas lėmė, kad asmenys turėjo galimybę disponuoti nelegaliais ginklais. Tai iš dalies galėjo lemti ir nelaimingą įvykį, kai buvo nušautas Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnas“, – teigiama Policijos departamento pranešime.

Anot jo, atsižvelgus į audito išvadas, bus parengtas išsamus trūkumų šalinimo planas, o jo  įgyvendinimas bus derinamas su auditoriais.

Audito išvadas Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato kolektyvui pristatytos penktadienį.

Jo rekomendacijos bus pateiktos visoms šalies policijos įstaigoms, siekiant pašalinti analogiškus galimus trūkumus kituose policijos komisariatuose.

Policijos departamento Imuniteto valdyboje toliau atliekamas tarnybinis patikrinimas dėl tragiško įvykio Mažeikių rajone, kai buvo nušautas Mažeikių policininkas.

Gegužės pabaigoje į pareigūną ir kinologą Saulių Žymantą bei jo partnerę šūvius paleido smurtu artimoje aplinkoje įtartas Stasys Brasas. Policininkas žuvo vietoje, o partnerė buvo sužeista.

Į pareigūnus šūvius paleidęs vyras vėliau rastas negyvas užgesinus gaisrą. Paaiškėjo, kad pareigūnas nušautas iš nelegaliai laikyto ginklo. Jis nedėvėjo apsauginės liemenės.

Po šio įvykio iš pareigų pasitraukė Mažeikių rajono policijos vadovas Saulius Bumblys ir Telšių apskrities policijos komisariato viršininko pavaduotojas Robertas Jagminas.

Tai ne pirma pareigūno žūtis Telšių apskrityje: 2016 metais Telšių rajono Tryškių miestelyje žuvo tramdyto smurtautojo peiliu sužalotas policijos pareigūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS