Neteisėtu praturtėjimu įtariama E. Pridotkienė palieka Narkotikų kontrolės departamentą | kl.lt

NETEISĖTU PRATURTĖJIMU ĮTARIAMA E. PRIDOTKIENĖ PALIEKA NARKOTIKŲ KONTROLĖS DEPARTAMENTĄ

Teismo sprendimo dėl neteisėto praturtėjimo sulaukusi buvusi laikinoji Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento (NTAKD) direktorė Evelina Pridotkienė pateikė prašymą išeiti iš darbo, departamentas jį patenkino.

Kaip BNS informavo departamento atstovė Auksė Kontrimienė, E. Pridotkienė yra pateikusi prašymą išeiti iš darbo, jis yra patenkintas.

Paskutinė jos darbo diena departamente – vasario 15-oji.

E. Pridotkienė laikinai ėjo NTAKD direktorės pareigas 2022-ųjų balandžio–birželio mėnesiais, iki šiol ji taip pat vadavo departamento Stebėsenos ir analizės skyriui.

2022 metų birželį teisėsauga pradėjo tyrimą dėl E. Pridotkienės ir jos vyro neteisėto praturtėjimo.

Buvęs Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto direktorius Gediminas Pridotkas nusikalstamu būdu galėjo įgyti daugiau kaip 296 tūkst. eurų, korupcijos byla šią savaitę perduota teismui.

Kaip skelbia kartu su Europos prokuratūra tyrimą atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), G. Pridotkas kaltinamas stambaus masto kyšininkavimu, pinigų plovimu, neteisėtu praturtėjimu.

Teisėsaugos duomenimis, jis, panaudodamas savo paties ir sutuoktinės E. Pridotkienės įsteigtą juridinį asmenį, taip pat kitas 15 susijusių įmonių, iš fizinių asmenų priėmė kyšių už palankumą ateityje instituto vykdomuose viešuosiuose pirkimuose, finansuojamuose Europos Sąjungos lėšomis, legalizavo nusikalstamu būdu įgytas lėšas bei neteisėtai praturtėjo.

Kaip antradienį sakė Europos deleguotasis prokuroras Vytautas Kukaitis, ikiteisminio tyrimo metu kreiptasi į teismą užbaigti procesą E. Pridotkienės atžvilgiu.

„Šiuo metu galiu pasakyti, kad yra priimtas teismo sprendimas, jis yra neįsiteisėjęs, bet sprendimas jos atžvilgiu yra priimtas. Byla jos atžvilgiu perduota kaltinant dėl kitų trijų nusikalstamų veikų padarymo – neteisėto praturtėjimo, dokumentų klastojimo ir apgaulingos buhalterinės apskaitos“, – teigė V. Kukaitis.

Pasak jo, dėl E. Pridotkienės teismas sausio 31 dieną priėmė baudžiamąjį įsakymą ir  skyrė jai daugiau nei 18 tūkst. eurų baudą.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Lordas

Jau už tokias sumas nesodina,sodina tik už pavogta višta ,tai kad gali būti ramūs Pridotkai

dzonis

vagis ant vagies joja, o trecias is paskos bega.Per nepriklausomybes atkurima diedulis sake kad eis su sakem i laukus siena kraus tai sakes r geblius kitiem isdalino o pac su savo gauja seime liko dar ir anukeli prie lovio pritaise.Brazauskai kelkis konservatoriai baigia Lietuva isvogt ir nustekent

Užsidirbo

Praturtėjo , ir ramiai išeina . Ir ką , viskas gerai ? Iš kur šaibos viskas aišku . Atimt , ir bėdžiam padalint . Bėdžiai , ne asocialūs , alkoholikai , o seni , vieniši žmonės , sunkiai pragyvęnantys . Kokį auto ta teta vairuoja ? Kokiam dvare gyvęna ? Pasidalink valdininke .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS