Pašiurpo išvydę jaunų pareigūnų tramdomą 60-metį: žmogus nieko nepadarė, o liko kruvinas | kl.lt

PAŠIURPO IŠVYDĘ JAUNŲ PAREIGŪNŲ TRAMDOMĄ 60-METĮ: ŽMOGUS NIEKO NEPADARĖ, O LIKO KRUVINAS

Socialiniame tinkle išplito vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip pareigūnai ant žemės gulintį vyrą tramdo elektros impulsiniu prietaisu „Taser“. Įvykio liudininkus gerokai papiktino tokie veiksmai. Teisėsauga aiškinasi įvykio aplinkybes.

„Ką jūs padarėte? Jis nieko nedarė – tiesiog nueidinėjo nuo jūsų. Kodėl mušate žmogų?“ – dviejų pareigūnų – jauno vyro ir moters – klausė incidento vietoje buvę žmonės.

Tačiau teisėsaugininkai, regis, nesiklausydami užduodamų klausimų, nesiliaudami vis kratė vyresnio amžiaus vyrą vadinamuoju elektrošoku. Vaizdo įraše, akimirksniu paplitusiame internete, matyti iš kaktos jam bėgantis kraujas, kurį auka, vos tik gavusi progą atsiplėšti nuo žemės, valėsi ranka. „Aš nieko nematau!“ – rėkė tramdomas vyras. „Tai duok ranką!“ – išsyk šaukė jam jauna pareigūnė. „Negaliu!“ – pakeltu tonu atsakė vyriškis ir netrukus pareigūno vėl buvo pakartotinai spustelėtas prie žemės.

 

„Pamatysite, kaip prisižaisite vaikai!“ – pareigūnams šūktelėjo vienas iš įvykio liudininkų. Kiti žmonės tuoj pat reikalavo pasakyti priežastį, kodėl su vyru šitaip elgiamasi. „Vartojo necenzūrinius žodžius mūsų atžvilgiu ir pasirodė viešoje vietoje neblaivus. Kėlė ranką – pataikė man į lūpą“, – aiškino vyrą iš pradžių gulintį prispaudęs, o vėliau ir sėdintį prie kaklo ranka laikęs jaunas pareigūnas. „Kodėl tu jį smaugi?“ – klausė žmonės. „Aš nesmaugiu, aš laikau“ – gynėsi pareigūnas, o šalia stovinti jo kolegė per raciją vis kvietė atvažiuoti pagalbą.

Žmogus nieko nepadarė, o liko kruvinas. Tuoj širdis sustos, ką tada darysite? Atsakysite už lavoną?

„Žmogus nieko nepadarė, o liko kruvinas. Tuoj širdis sustos, ką tada darysite? Atsakysite už lavoną? Su savo nervais ir principais nustokite tokias nesąmones daryti“ – piktinosi incidentą stebėję žmonės. Pareigūnas dar kartą pakartojo vyro sulaikymo priešistorę, pabrėždamas jam prakirstos lūpos faktą. „Aš nedėjau tau į jokią lūpą“, – tvirtino vyriškis.

Šokiruojantis vaizdo įrašas baigėsi pareigūnų klausimu sulaikytajam: „Ar nueisi iki mūsų mašinos?“.

Kaip portalo žurnalistams aiškino Alytaus apskrities policijos atstovė Kristina Janulevičienė, nufilmuotas incidentas įvyko rugpjūčio 17-osios vakarą po 18 val. Tuo metu pareigūnai buvo kviesti į Takniškių kaimą Alytaus rajone dėl techninio eismo įvykio, kurio dalyviai nesutarė dėl kaltės. Atvykus ekipažui avarijos vietoje buvo rasti „Audi“ ir „Toyota“ automobilių vairuotojai. Vienas iš jų pripažino kaltę ir susipildė eismo įvykio deklaraciją. Policijos pagalba jiems reikalinga nebuvo.

„Šalia automobilių buvo keli akivaizdžiai neblaivūs asmenys. Vienas iš jų necenzūriniais žodžiais įžeidė policijos pareigūnus. Bandant vyrą nuraminti ir sudrausminti, jis nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų, o sulaikomas priešinosi. Pasipriešinimo metu buvo sužalotas 26-erių metų tyrėjas, kuris suteikus medicininę pagalbą, gydosi namuose. Tą patį vakarą, apie 23 val., buvo gautas Alytaus ligoninės medikų pranešimas, kad greitosios medicinos pagalbos automobiliu į priėmimo skyrių buvo pristatytas 60-metis vyras, kuris nukentėjo per pasipriešinimą policijos pareigūnams“, – detalizavo pašnekovė.

Pasak pašnekovės, impulsiniu prietaisu „Taser“ tramdytas vyriškis į alkotesterį įpūtė 1,7 prom. Po medikų apžiūros jis taip pat buvo išleistas į namus. Teisėsaugos akiratyje atsidūrė ne tik pareigūnams galimai pasipriešinęs 60-metis, bet ir pareigūnai dėl, tikėtina, piliečiui sukelto fizinio skausmo.

„Pareigūnai vertina situaciją ir artimiausiu metu bus priimti sprendimai“, – sakė Alytaus policijos atstovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (236)

IZOLDIJUSAS

KRAUPU...SU NAUJA,JAUNA POLICIJA.MANDAGIAI...NAGLI.JUNTI JUOSE VALDŽIĄ.ĮSTATYMIŠKAI NAGLI,BE NDRAUJANT SU JAIS.PROVOKUOJA.IR KAUKIA KADA PULT...LITOVCUI VALDŽIĄ,UBAGUI PINIGUS.IR PASAULIO PABAIGA.

>>>mentu gynejams

Sitie “mentai” viena karta pataikys ant tokiu paciu tai patys gaus i dantis.To ir palinkeciau P.S.Tik manau ,kad policijoje jau nedirba

Klausimelis

O miesto meras Cesiulis Ar mate sita VIDEO.? Ir Cesiuliene policininke kaip ji? Pateisina tokius piemenu veiksmus? Kur jo komentaras >>Alio Alytus ???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS