Prie Lietuvos žydų bendruomenės būstinės iš žemių supilta svastika | kl.lt

PRIE LIETUVOS ŽYDŲ BENDRUOMENĖS BŪSTINĖS IŠ ŽEMIŲ SUPILTA SVASTIKA

Sekmadienį prie Lietuvos žydų bendruomenės (LŽB) Vilniuje iš žemių supilta svastika.

Nuotrauka, kurioje matomas ant šaligatvio iš žemių sustumtas svastikos kontūras su keliomis gėlėmis, sekmadienį pasidalinta socialiniame tinkle, nuotrauką publikavo ir žydų bendruomenė.

Taip aiškiai išreikšto (antisemitizmo – BNS) kaip šį kartą, tikrai jau seniai nėra buvę.

Šios bendruomenės vadovė Faina Kukliansky BNS sekmadienį sakė, kad toks įvykis per Tautų šventę, likus savaitei iki Lietuvoje minimos Žydų genocido aukų atminimo dienos, yra keliantis nerimą.

„Taip aiškiai išreikšto (antisemitizmo – BNS) kaip šį kartą, tikrai jau seniai nėra buvę ir dar turint galvoje visas tas aplinkybes: ir Tautų šventę, ir Holokausto paminėjimą“, – sakė ji.

„Mūsų pastate buvo pilna vaikų, kurie ėjo prisijungti prie Tautų šventės. Kitaip tariant, mus pasveikino su Tautų švente...“ – sakė LŽB pirmininkė.

„Nuotaika slogi – net ne tas žodis“, – kalbėjo ji.

Apie įvykį pranešta policijai, bendruomenė dėl įvykio planuoja rašyti pareiškimą.

F. Kukliansky sako pasigendanti ir atsakingesnio valstybės požiūrio saugant žydų bendruomenę. Ji pabrėžė, kad kitose šalyse tokia apsauga taikoma.

„Jūs pabandykite per bet kokias šventes užeiti į bet kurios Vakarų valstybės sinagogą. Jūsų paprasčiausiai neįleis, jeigu nepažįsta. Visur stovi valstybinė apsauga. Viskas prasideda nuo smulkmenų, bet paskui jos perauga į didelius dalykus ir nekreipti dėmesio yra aplaidu“, – kalbėjo LŽB pirmininkė.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius šį įvykį vadina apgailėtinu.

„Apgailėtinas įvykis, kuris reikalauja kuo skubesnio ištyrimo. Visiškai nenatūralus mums, tikrai pastaruoju metu nėra būdingi tokie išpuoliai ir garbės nedaro, aišku, reikia kuo greičiau išsiaiškinti ir užkirsti kelią“, – BNS sakė jis.

Rugpjūčio pradžioje LŽB buvo uždariusi sinagogą ir savo bendruomenę, nes teigė sulaukę grasinimų.

Tuomet po kelių dienų sinagogos ir bendruomenės veiklą buvo nuspręsta atnaujinti.

GALERIJA

  • Prie Lietuvos žydų bendruomenės būstinės iš žemių supilta svastika
„Facebook“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (40)

tuo

privalo susidometi nacsaugumas su vsd ir migracijos tarnyba isaiskint uz kokius nuopelnus /prezidente/ suteike pilietybe 10 litvaku buvo trumpa zinute ziniasklaidos ir paduot i teisma ta viesa /ruspaslapti/ kuri greiciau mosad bendrininke /prielaida/.......

Anonimas

>>tinkamiausia vieta kurkliauskem ir smeizikam Lietuvos tai Pitsburgas,,tai akivaizdu ,,,smeizikai ir savo smirdanciu snukiu naspes atverti --ir jau bus uzciaupti,,,,,zmogzudziai ---visur yra zmogzudziai,,tai zmonijos atmatos ;;;taciau girdint ir matant ,ka isijuose veikia Lietuvos "mazumos" tai viena tinkama iseitis I Pitsburga tiesiu taikymu ===visiems nepatenkintiems ,,ten zmogzudziai nuramins

Geras

Gerai pavare sendin jau jie nori apsaugos kiekviename zingsnyje zydu bendruomene gauna pakankamai pinigu kad pasisamdytu privacia apsauga jau senai galejo samdytis ko ji laukia taupo pinigus mokesciu moketoju saskaita ar ka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS