Žiauriai sumuštos jurbarkietės advokatas: kai kurie dalykai lieka už teismo durų | kl.lt

ŽIAURIAI SUMUŠTOS JURBARKIETĖS ADVOKATAS: KAI KURIE DALYKAI LIEKA UŽ TEISMO DURŲ

Ketvirtadienį Tauragės apylinkės teismas paskelbė nuosprendį pavasarį visuomenę supurčiusio atvejo byloje, kai kaimo turizmo sodyboje buvo žiauriai sumušta ir mėginta išžaginti nepilnametė jurbarkietė. Jos skriaudėjui skirta trejų metų ir keturių mėnesių bausmė nelaisvės, jos vykdymą atidedant trejiems metams. Nukentėjusiosios advokatas Mindaugas Vasiliauskas sprendimą vertina neigiamai, tačiau sako šioje byloje padaręs viską, ką galėjo.

Siūlys skųsti sprendimą

„Manau, kad rekomenduosiu savo klientui skųsti minėtą sprendimą aukštesnės instancijos teismui“, – portalo žurnalistams kalbėjo M. Vasiliauskas.

Paklaustas, ar atstovaudamas nepilnametei jurbarkietei jis jaučiasi padaręs viską, ką galėjo, pašnekovas tarstelėjo: „Dėl savęs jaučiuosi visiškai ramus“.

Pabrėžus faktą, kad per sausio 23 dieną Tauragės apylinkės teisme vykusį posėdį atvejo tyrumą kuravusi prokurorė Edita Mikalainienė kaltinamajam siūlė skirti realią penkerių metų laisvės atėmimo bausmę, o  vasario 27 dieną teismas nusprendė kitaip – vaikinas kalėjimo išvengs, nes jo bausmė atidėta trejiems metams paskiriant jaunuoliui auklėjamojo poveikio priemones, nukentėjusiosios advokatas pridūrė:

„Jau esu sakęs, kad viena – formaliai siūlyti penkerius metus, bet prieš tai kalbėti už gynėjo advokatą pasakant, koks yra geras kaltinamasis, kad vis dėlto jis yra jaunas ir panašiai. Viena yra pasiūlyti penkerius metus, kita – kalbėti prieš tai, kaip vis dėlto reikėtų svarstyti bausmės vykdymo atidėjimo klausimą. Tai yra teisiniai dalykai, kurie lieka už teismo durų, kai posėdžiai – uždari“, – detalizavo M. Vasiliauskas.

Žurnalistams pasiteiravus, kodėl nukentėjusiosios advokatas nedalyvavo ketvirtadienį vykusiame posėdyje, kur jurbarkietės skriaudėjas išgirdo nuosprendį, pašnekovas teigė, jog nuosprendžio paskelbimas yra tik formalumas.

„Važiuoti du šimtus kilometrų tam, kad paklausyčiau tą, ką aš gausiu raštu, tai jau nieko nekeičia – teismas perskaito tą, ką jau surašęs“, – kalbėjo jis.

Tai yra teisiniai dalykai, kurie lieka už teismo durų, kai posėdžiai – uždari.

Advokatą surado žinomi žmonės

Primename, kad praėjusių metų gegužę, kai kaimo turizmo sodyboje buvo žiauriai sumušta ir mėginta išžaginti nepilnametė jurbarkietė, į pagalbą jai suskubo žinomi žmonės. Verslininkė Daina Bosas ir komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis. Būtent jie surado nukentėjusiai merginai, kaip teigta, nemokamai atstovausiantį advokatą M. Vasiliauską ir grožio kliniką, kuri turėjo pagelbėti atitaisant nepilnametei padarytus sužalojimus.

D. Bosas ir Saugirdas Vaitulionis / M. Vaičiulio ir I. Gelūno / Fotobanko nuotr.

Kaip sakė specialistai, dieną, kai įvykdytas nusikaltimas, nepilnametei buvo sukeltas ne tik fizinis skausmas – sulaužytas žandikaulis, išmušti dantys, bet ir potrauminis stresas.

Merginos skriaudėjas buvo neblaivus – po nusikaltimo jam nustatytas 1,12 promilės girtumas.

Pasak prokuratūros, byloje jurbarkietės patirti sužalojimai kvalifikuoti kaip nesunkus sveikatos sutrikdymas, nes tokią išvadą pateikė teismo medicinos ekspertai, įvertinę patirtus sužalojimus ir dėl jų kilusias pasekmes sveikatai.

Kalėjimo išvengė

Ketvirtadienį, kai Tauragės apylinkės teismas aštuoniolikmečiui vaikinui paskelbė nuosprendį, teisėjo padėjėjas Mindaugas Radvila, kalbėdamas apie teismo sprendimą, teigė, kad minėtas bausmės tipas taikytas todėl, kad jis anksčiau nusikaltęs ir teistas nebuvo, pripažino savo kaltę bei nuoširdžiai gailėjosi dėl padarytų veiksmų. Be to, nusikaltimą padarė būdamas nepilnametis. Atsižvelgta ir į tai, kad vaikinas per metus nebuvo baustas administracine tvarka.

Jurbarkietės skriaudėjas per pirmąjį teismo posėdį verkė / TV3 nuotr.

„Nuteistasis savo noru nukentėjusiajai atlygino neturtinę žalą. Susitarė su Teritorine ligonių kasa dėl nukentėjusiosios gydymo išlaidų atlyginimo“, – detalizavo Tauragės apylinkės teismo atstovas.

Aštuoniolikmečiui teismas skyrė auklėjamojo poveikio priemones – per visą bausmės atidėjimo laikotarpį jaunuolis turės mokytis arba dirbti, nekeisti gyvenamosios vietos. Taip pat, kadangi vaikinas nusikaltimą padarė būdamas neblaivus, teismas jį įpareigojo dvylika mėnesių nevartoti alkoholinių gėrimų.

„Pastarosios auklėjamojo poveikio priemonės skirtos todėl, kad greičiau būtų atlyginta padaryta žala, kuri priteista nukentėjusiajai“, – akcentavo M. Radvila.

BNS pateiktais duomenimis, jurbarkietės skriaudėjas turės atlyginti 5 tūkst. eurų žalą nukentėjusiajai, 2 tūkst. eurų nukentėjusiosios tėvui ir padengti bylinėjimosi išlaidas.

Rašyti komentarą
Komentarai (41)

bandito

veidas ,daug ka parodo ,nepanasus i rimto vyrjko ,i toki net neziureciau ,bijociau is tolo

Advokatas

netinkamas ,jau musu "zvaigzdes"emesi misijos ,tai reikejo ir advokata "kieta" samdyt ,o ne is savo rato (Daniutes buves vyras )naudos 0

Eiline gyventoja

Advokatas nuosirdziai dirbo .vadovaudamasis teisinemis ziniomis ir gera valia . kita puse dirbo mokamai ir sake .taip . kad isgamai butu laisve . SLYKSTU . Kur dingo prezidentas su pazadais ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS