Teismas leido suimti Š. Stepukonį dviem savaitėms – mažiau, nei prašė prokuroras | kl.lt

TEISMAS LEIDO SUIMTI Š. STEPUKONĮ DVIEM SAVAITĖMS – MAŽIAU, NEI PRAŠĖ PROKURORAS

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį leido dviem savaitėms suimti kelių dešimčių milijonų eurų pasisavinimu įtariamą, savaitgalį sulaikytą buvusį investicijų bendrovės „BaltCap“ fondo partnerį Šarūną Stepukonį.

Jam paskirtas trumpesnis suėmimo laikotarpis, nei prašė bylą tiriantis prokuroras Darius Karčinskas.

Apie paskirtą suėmimą BNS patvirtino teismo atstovas Giedrius Janonis

„Ikiteisminio tyrimo teisėja prokuroro prašymą tenkino iš dalies ir leido įtariamąjį suimti 14 dienų, šį terminą skaičiuojant nuo įtariamojo sulaikymo dienos – tai yra nuo 2024 metų vasario 10 dienos“, – teigiama G. Janonio atsiųstame komentare.

Kaip nurodė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), Š. Stepukonis buvo suimtas šeštadienį, 18.11 val., FNTT patalpose Vilniuje.

„Atlikus būtinus procesinius veiksmus, įtariamasis buvo patalpintas į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę“, – teigiama FNTT pranešime spaudai.

Š. Stepukonio suėmimo terminas skaičiuojamas nuo šeštadienio, kai jis buvo suimtas, vykdant vasario pradžioje priimtą nutartį. Tarnybos atstovai nekomentuoja, ar tai reiškia, kad vyras pats savarankiškai atvyko į teisėsaugos instituciją.

Teisėsauga nekomentuoja, ar Š. Stepukonis buvo suimtas tokiam laikotarpiui, kuriam prašė prokuroras, tačiau iš dalies tenkintas prašymas gali rodyti, jog įtariamąjį nelaisvėje prašyta laikyti ilgiau.

Europos deleguotasis prokuroras Darius Karčinskas BNS sakė, kad prokuratūra prašė Š. Stepukonį suimti dviem mėnesiams, tačiau kol kas nemato pagrindo skųsti teismo sprendimo.

„Po dviejų savaičių, atlikę procesinius veiksmus, spręsime, ar suėmimo pagrindai neišnykę ir esant pagrindui kreipsimės dėl suėmimo termino pratęsimo. Tai numato Baudžiamojo proceso kodeksas“, – teigė prokuroras.

„Buvęs „BaltCap Infrastructure Fund" partneris Š. Stepukonis, kuris įtariamas pasisavinęs 27 mln. eurų iš fondo, 2024 metų vasario 10 dieną sulaikytas mūsų prašymu“, – pirmadienį paskelbė Europos prokuratūra.

FNTT atstovai nekomentavo, ar šeštadienį sulaikytas Š. Stepukonis pats savarankiškai atvyko į teisėsaugos instituciją. To nežinantis pirmadienį LRT teigė ir „BaltCap“ advokatas Darius Raulušaitis, tačiau sakė manantis, kad „greičiausiai taip“.

Atlikus būtinus procesinius veiksmus, įtariamasis buvo patalpintas į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę.

Naujienų portalas „15min“ pirmasis pirmadienį pranešė, kad Š. Stepukonis šiomis dienomis grįžo į Lietuvą iš Ukrainos, kur pastaruoju metu buvo.

Teisėsauga buvo paskelbusi buvusio „BaltCap Infrastructure Fund“ partnerio paiešką.

Š. Stepukonio atžvilgiu atliekami du ikiteisminiai tyrimai, juos kontroliuoja Europos prokuratūra. Viename tyrimų jis yra pripažintas įtariamuoju dėl neteisėto daugiau nei 27 mln. eurų pasisavinimo.

Kitas, dar 2022 metais nutrauktas ikiteisminis tyrimas, susijęs su 3,9 mln. eurų pervedimu Š. Stepukoniui iš vienos Lenkijos įmonės už neva akcijų pardavimą, buvo atnaujintas praėjusią savaitę.

Šiuo metu sprendžiama, ar šiuos tyrimus sujungti. Abu juos atlieka Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Bent dalį pasisavintų pinigų Š. Stepukonis, spėjama, pralošė kazino. Teisėsaugos pareigūnai kol kas neatskleidžia, kokią sumą pralošė Š. Stepukonis, ir ar dalį pasisavintų pinigų jis tebeturi.

Daugiau informacijos teisėsauga žada paskelbti vėliau pirmadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (58)

>efuhg

Rask nors vieną ne KGB'istą tarp Sąjūdžio drąsuolių.

efuhg

Nustokit kliedėti tuo KGB ("Perestrojka buvo KGB projektas") - jei būtų buvęs toks reikšmingas, TSRS nebūtų žlugusi, čia buvo Černobylio AE eksperimentų analogas valdyme (norėjome kaip geriau, išėjo šūdas). Eksperimentuoti su gaivalais negalima - žmonės taip pat yra gaivalas, jo dėsniai analogiški visiems materijos dėsniams, procesų stabilumo kriterijams. Tai labai sunkiai suvaldoma sistema. Didelės valstybės tai kaip gamtos jėgos - juk niekas negali suvaldyti audrų, sausrų ar net nepajėgia užgesinti gaisrų kol lietus jų neužgesina. Net senovės valdovai buvo bejėgiai prieš žmonių stichijas - neliko nei Romos, nei kitų imperijų. Visokie idiotai valdžioje yra kaip netikę vairuotojai ar atsitiktinai patekę į miško gaisrą - neturi nei supratimo nei galių. Tą įrodė kad ir "sankcijos" ruskiams - davė priešingą efektą, nes sankcijų iniciatoriai nevaldo ir net nestebi savų verslo grobuonių, kuriems valstybės interesai svetimi, jie gali parduoti ginklus ar jų komponentus priešui

ALGIRDAS.

Mano manymu Stapukonio milijonai Lietuvą apraizgė , kaip VĖŽIO šaknys .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS