Utenos rajone rastos netinkamai laikomos pavojingos atliekos | kl.lt

UTENOS RAJONE RASTOS NETINKAMAI LAIKOMOS PAVOJINGOS ATLIEKOS

Aplinkosaugininkai ketvirtadienį Utenos rajono Dičiūnų kaime rado netinkamai laikomas pavojingas atliekas.

Kaip pranešė Aplinkos apsaugos departamentas (AAD), jie su Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD), policijos bei Aplinkos apsaugos agentūros (AAA) pareigūnais atliko neplaninį bendrovės „Ūrus ir Ko“ veiklavietės patikrinimą.

„Grėsmė kyla, nes veiklavietėje laikomos atliekos neatitinka priešgaisrinės saugos, civilinės saugos bei aplinkos apsaugos reikalavimų“, – teigia AAD.

Pasak AAD, penktadienį dėl situacijos įvertinimo Utenos rajono savivaldybės administracijoje organizuojamas ekstremalių situacijų komisijos posėdis.

Savivaldybės administracijos direktorius Audrius Remeikis BNS sakė, kad kol kas nėra aišku, ar bus skelbiama ekstremali situacija, nes pirmiausia reikia gauti tyrimų rezultatus.

„Viskas priklausys nuo tyrimų. Bet ar pateiks juos čia ir dabar, ar po dienos, tai yra institucijų darbas“, – sakė jis.

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį pranešė, kad atliekos Utenos rajone rastos jo iniciatyva.

„Darbo dienos Utenoje metu su komanda atkreipėme dėmesį į dar vieną tiksinčią aplinkosauginę „bombą“ – cheminių atliekų sandėlį Dičiūnuose. Šiai problemai užbėgome už akių – inicijavome jos sprendimą ministerijos, savivaldybės ir kitų atsakingų institucijų lygmeniu“, – feisbuke parašė G. Nausėda.

„Vertinu tai kaip optimistišką pirmosios darbo dienos Lietuvos regionuose rezultatą. Ir toliau reguliariai dirbsiu ne tik Vilniuje, bet ir kituose šalies miestuose ir miesteliuose, siekdamas sklandesnio ir efektyvesnio regionų politikos vykdymo“, – teigė jis.

PAGD praneša, jog jų pareigūnai hidraulinėmis žirklėmis atidarė trejas garažo tipo duris ir iš pastato ištraukė dvi 120 litrų talpos statines su sandėliuojamomis laboratorinėmis ir cheminėmis atliekomis.

Pareigūnai su cheminiais kostiumais į pastato vidų įnešė aplinkosaugininkų atsivežtą cheminių medžiagų aptikimo dozimetrą, kuris atliko cheminių medžiagų koncentracijos analizę pastate. Po atliktos analizės plastikinės talpos įneštos atgal į pastatą.

Aplinkos apsaugos agentūros pareigūnai pareigūnai įvykio vietoje paėmė oro mėginius lakiesiems organiniams junginiams išmatuoti, BNS informavo agentūros atstovė Lina Gaidžiūnaitė.

Rekvizitai.vz.lt skelbia, jog bendrovei „Ūrus ir Ko“ šiuo metu vykdoma bankroto procedūra. Ji, portalo duomenimis, vertėsi ekologinių avarijų likvidavimo cheminių ir naftos išsiliejimų atvejais bei kitais aplinkos apsaugos darbais, prekyba tam skirtomis priemonėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS