Keistuolių teatre – spektaklis, kuriuo galima mėgautis užsimerkus | kl.lt

KEISTUOLIŲ TEATRE – SPEKTAKLIS, KURIUO GALIMA MĖGAUTIS UŽSIMERKUS

Keistuolių teatras pristato spektaklį, kurį žiūrėti galėsite net užsimerkę. „Persikūnijimuose“ tikrai reikės dviejų dalykų: atsipalaiduoti ir leisti darbuotis fantazijai. Jei pavyks tai padaryti, suprasti spektaklį bus nesunku.

Pasak režisieriaus Vytauto V. Landsbergio, pirmiausia atsirado poemų knyga, ir atrodė, kad ji būtinai turi pasiekti kiną arba teatrą. Keistuolių teatro vadovas Aidas Giniotis leido daryti bet ką, tad „Persikūjinimai“ tapo eksperimentu.

„Kai stojau į kino režisūrą Gruzijoje, bandėme rodyti meną, vizijas. Atmintyje liko pasakymas: papasakok paprastą istoriją. Kine ar teatre svarbiausia istorija, o čia mes pasirinkom devynias“, – sako V. V. Landsbergis.

Pasak režisieriaus, kiekvienas artimas ar tolimas įvykis mus paveikia,  devynis tokius reiškinius aktoriai ir išgyvens per spektaklį. Pagrindu tapo pasakos „Eglė Žalčių karalienė“ motyvai. Spektaklyje bus nemažai improvizacijos, ypač muzikinės – šviesą ir garsus scenoje kuria patys aktoriai.

„Spektaklis nebus veiksmo, pagrindinis dėmesys [bus skirtas] garsui. Čia padarėme kino dubliavimo studiją“, – pasakoja režisierius.

Aktorius Justas Tertelis juokauja, kad žiūrovas tegul neišsigąsta – aktoriai didžiąją spektaklio dalį praleis už stalo. „Persikūnijimai“, pasak aktoriaus, nėra įprastas spektaklis, kuriame visi susirenka ir vaidina, tai labiau vaizduotės teatras, kur kiekvienas įsivaizduos tiek, kiek gali.

„Patys šnekėjome, kad, jeigu žiūrovas užsimerkia, tai nėra blogai. Leisim užsimerkti. Nesakau, kad scenoje nieko nevyks, tačiau svarbiausia bus garsas ir aktorinis įtaigumas“, – teigia J. Tertelis.

Mes čia du mėnesius žaidėm, o dabar jau tegul žiūrovas sprendžia, kas iš to išėjo, spektaklį apibūdina V. V. Landsbergis. „Persikūnijimai“ Keistuolių teatre – ketvirtadienį ir penktadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS