Sekmadienį nuaidėjo Šiluvos atlaidai | kl.lt

SEKMADIENĮ NUAIDĖJO ŠILUVOS ATLAIDAI

Sekmadienį Šiluvoje vyko pagrindinės Švenčiausiasios Mergelės Marijos gimimo atlaidų iškilmės. Tūkstančiai maldininkų  meldėsi už šeimas ir Lietuvos dvasinį atsinaujinimą. Šių metų Šilinės išskirtinės tuo, kad tikintieji mini pašvęstojo gyvenimo metus, skatindami visus gyventi taip, kaip pats Jėzus Kristus.

Rugsėjo 7-ąją prasidėjusiuose atlaiduose Šiluvoje kasdien meldžiamasi vis kita intencija – aukotos mišios už teisėsaugininkus, Lietuvos karius, partizanus, savanorius, šaulius, kunigus ir jų tėvelius. Mišiose taip pat prašyta Tikėjimo, vilties ir meilės ligioniams, Dievo malonės svetur gyvenantiems tautiečiams ir jų šeimoms, jaunimui. Šiandien Šiluvos atlaiduose – pagrindinės iškilmės – šeimų diena, sutuoktiniai kviesti atnaujinti santuokos sakramento, melstasi už dvasinį Lietuvos atsinaujinimą.

„Labai svarbu, kai šeimos nariai palaiko vienas kitą – vyras, žmona , vaikai, kurie saugiai gali augti. Rūpindamiesi tais žmonėmis, kurie dabar gyvena, ir Lietuvos ateitimi, nieko geresnio negalime pasiūlyti kaip palaikyti šeimą“, – sako Kauno arkivyskupas metropolitas Lionginas Virbalas.

Kaip ir kasmet, Šiluvos atlaiduose – tūkstančiai maldininkų iš Lietuvos ir pasaulio. Kauno arkivyskupas sako, čia jaučiama bendrystė ir pagarba vieni kitiems.

Per visas atlaidų dienas Šiluvoje kasmet apsilanko iki 100 tūkstančių maldininkų. Čia jie keliauja jau nuo 17 amžiaus. Tikima, kad Šiluvoje anksčiausiai Europoje, 1608aisiais, apsireiškė Švenčiausioji Mergelė Marija. Prieš 22ejus metus Šiluvą aplankė popiežius Jonas Paulius II. Šiluvos atlaidai baigsis antradienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS