Berlyno kino festivalio „Auksinį lokį“ gavo rumunų satyra apie socialinę veidmainystę | kl.lt

BERLYNO KINO FESTIVALIO „AUKSINĮ LOKĮ“ GAVO RUMUNŲ SATYRA APIE SOCIALINĘ VEIDMAINYSTĘ

Berlyno kino festivalio pagrindinis apdovanojimas „Auksinis lokys“ penktadienį buvo paskirtas vieno garsiausių Rumunijos kino kūrėjų Radu Jude (Radaus Žudės) satyrai „Bad Luck Banging or Loony Porn“.

Filmas pasakoja apie mokytoją, kurios intymus vaizdo įrašas atsiduria internete. Juo pašiepiama pandemijos laikų socialinė veidmainystė.

Į internetą šiemet perkelto festivalio pirmasis „lyties atžvilgiu neutralus“ prizas už geriausią vaidybą atiteko vokiečių aktorei Maren Eggert (Maren Egert) už jos vaidmenį mokslinės fantastikos komedijoje  „Aš – tavo vyras“ (Ich bin dein Mensch).

Juostos „Neortodoksiška“ (Unorthodox) režisierės Maria Schrader (Marija Šrader) filme M. Eggert vaidina muziejaus mokslininkę, sutikusią išbandyti robotą, kurį įkūnijo britų aktorius Danas Sevensas (Denas Stivenas) iš serialo „Dauntono abatija“ (Downton Abbey).

Antrasis festivalio apdovanojimas už geriausią filmą atiteko japonų režisieriui Ryusuke Hamaguchi (Riusukei Hamagučiui) ir jo juostai „Wheel of Fortune and Fantasy“, pasakojančiai trijų moterų istorijas.

Trečiasis žiuri prizas skirtas vokiečių režisierės Maria Speth (Marijos Špet) dokumentinei juostai „Ponas Bachmanas ir jo klasė“ (Herr Bachmann und seine Klasse). Filmas pasakoja apie patyrusį empatišką mokytoją, mokantį ir globojantį imigrantų vaikus.

Vengras Denesas Nagy (Denešas Nadis) gavo geriausią režisieriaus apdovanojimą už savo filmą apie vengrų karių per Antrąjį pasaulinį karą Sovietų Sąjungoje įvykdytus žiaurumus „Natural Light“.

Produktyvus Pietų Korėjos filmų kūrėjas Hong Sangsoo (Hong Sangsu), pelnęs geriausio režisieriaus prizą pernykštėje Berlynalėje, šiemet buvo įvertintas už geriausią scenarijų filmui „Įžanga“ (Introduction), pasakojančiam apie vienas kitą mylinčius jaunuolius ir jų besivaidijančias šeimas. Dalis šio filmo buvo sukurta Berlyne.

Į festivalio žiuri komisiją įėjo šeši buvę „Ausinių lokių“ laureatai, įskaitant iraniečių režisierių disidentą Mohammadą Rasoulofą (Mohamadą Rasulofą), pernai apdovanotą už darbą apie mirties bausmę jo šalyje „There Is No Evil“.

Penki žiuri nariai filmus žiūrėjo specialiai jiems rezervuotame Berlyno kino teatre. Tuo metu M. Rasoulofui juostas teko žiūrėti iš Teherano, namų arešto sąlygomis.

Festivalio organizatoriai tikisi surengti apdovanojimų teikimo ceremoniją birželį, jeigu tai leis epidemiologinė padėtis.

GALERIJA

  • Berlyno kino festivalio „Auksinį lokį“ gavo rumunų satyra apie socialinę veidmainystę
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS