Prof. A. Bumblauskas: keliaudami Vyslos regionu jaučiamės kaip namie | kl.lt

PROF. A. BUMBLAUSKAS: KELIAUDAMI VYSLOS REGIONU JAUČIAMĖS KAIP NAMIE

  • 0

„[Iki šiol] visuose didesniuose miestuose buvome priimami aukščiausiu lygiu – mus pasitikdavo miestų prezidentai, taip vadinami miestų vadovai. Žmonės ateina su smalčiumi, delikatesu, pyragais. Jaučiamės kaip Lietuvoje“, – kartu su „Nacionaline ekspedicija“ keliaudamas Vyslos regionu Lenkijoje pasakoja prof. Alfredas Bumblauskas LRT TELEVIZIJOS laidai „Laba diena, Lietuva“.

Prof. A. Bumblauskas sako, kad šiuo metu visą „Nacionalinės ekspedicijos“ komandą lanko puikios nuotaikos ir lepina oras – šviečia saulė. Kelionė Vysla vyksta sklandžiai ir dinamiškai.

„Ką tik palikome Kulmą, kuriame aplankėme Mindaugą karūnavusio Kulmo vyskupo Heidenreicho kapą, dabar artėjame prie Graudenco miesto, o šį vakarą būsime Mevėje, kur stebėsime riterių turnyrą“, – kelionės maršrutą apibūdina A. Bumblauskas.

Profesorius pasakoja, kad [iki šiol] visuose didesniuose miestuose „Nacionalinės ekspedicijos“ dalyviai buvo priimami aukščiausiu lygiu. „Mus pasitikdavo miestų prezidentai, taip vadinami miestų vadovai. Žmonės ateina su smalčiumi, delikatesu, pyragais. Jaučiamės kaip Lietuvoje“, – sako prof. A. Bumblauskas.

Toks šiltas žmonių sutikimas, anot „Nacionalinės ekspedicijos“ dalyvio, visada stebina. Profesorius prasitaria netikėjęs, kad lenkai taip gražiai ir iškilmingai sutiks ekspediciją.

„Turbūt dėkoti reikia Lietuvos Respublikos ambasadai Varšuvoje. Tačiau yra ir bendra nuotaika – plaukiame per brolišką šalį ir dėl to labai džiaugiamės“, – kalba prof. A. Bumblauskas.

Daugiau apie „Nacionalinės ekspedicijos“ kelionę Lenkijoje – vaizdo įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS