Ambasadorė: rotacinis JAV karių buvimas Baltijos valstybėse yra pakankamas | kl.lt

AMBASADORĖ: ROTACINIS JAV KARIŲ BUVIMAS BALTIJOS VALSTYBĖSE YRA PAKANKAMAS

Jungtinės Valstijos mano, kad jos rotacinių pajėgų buvimas Baltijos valstybėse yra pakankamas, vykdant įsipareigojimus NATO partneriams.

Taip spaudos konferencijoje Baltijos valstybių žurnalistams ketvirtadienį sakė JAV ambasadorės NATO Julianne Smith (Džulian Smit).

„Šiuo metu neturiu jokios informacijos, kad Jungtinės Valstijos rotacines pajėgas keistų į nuolatinį dislokavimą. Mūsų aukščiausių kariuomenės vadų sprendimas yra, kad mūsų rotacinis buvimas Baltijos valstybėse yra pakankamas ir pakankamai prisideda prie mūsų įsipareigojimų NATO partneriams“, – kalbėjo J. Smith.

„Mūsų nuomone, rotacinės pajėgos yra sėkmė“, – pridūrė ji.

J. Smith teigė, kad Vašingtonas sveikina Vokietijos sprendimą nuolat Lietuvoje dislokuoti savo karių brigadą.

„Tai yra kiekvienos NATO valstybės sprendimas apsisprendžiant, ar ji nori nuolatinio karių buvimo, ar rotacinių pajėgų. NATO remia abu tokius pasirinkimus“, – sakė ambasadorė.

Anot jos, NATO labai rimtai vertina Rusijos grėsmę Aljansui, tad nuo plataus masto invazijos Ukrainoje pradžios sąjungininkai ėmėsi ne vieno žingsnio, kuriuo stiprintų NATO rytų flange esančių valstybių saugumą.

„Ką aš noriu šiandien padaryti, tai patikinti savo draugus Baltijos valstybėse ir pasakyti, kad mes nematome, kad puolimas iš Rusijos yra neišvengiamas, bet šis Aljansas yra pasiruošęs reaguoti iškart, jei Rusijai kiltų idėja kirsti NATO teritoriją“, – sakė J. Smith.

Lietuvoje rotaciniu principu Jungtinių Valstijų batalionas bus mažiausiai iki 2026 metų. JAV batalionai Lietuvoje rotuojami nuo 2019 metų.

Šiuo metu Pabradėje yra disluokuoti 67-ojo šarvuočių pulko 3-ojo bataliono „Hounds“ bei 9-ojo lauko artilerijos pulko 1-ojo bataliono „Battle Kings“ kariai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

-> ubagai

Eik nupirk dešra savo žmonai turtuoli

> Kaip jie...

putleris čia pasirodys tik tualetinio popieriaus rulonuose.

KAIP JIE NEŠ MUILĄ IŠ BALTIJOS ŠALIŲ...

Tuomet, kai čia pasirodys Putinas...Kaip iš Vietnamo ar Afganistano...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS