A. Anušauskas apie Rusijos raginimus atšaukti sankcijas: tegul nesvaigsta | kl.lt

A. ANUŠAUSKAS APIE RUSIJOS RAGINIMUS ATŠAUKTI SANKCIJAS: TEGUL NESVAIGSTA

Maskvos grasinimų, kad neatšaukus Rusijai pritaikytų sankcijų gali kilti pasaulinė maisto krizė, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas nelaiko rimtais. Pasak jo, Kremlius veikiausiai nesupranta sankcijų taikymo principų.

„Rusija matyt nesupranta padėties sudėtingumo ir nesupranta, kaip sankcijos priimamos ir atšaukiamos. Nebus tokių sprendimų ir dabar, ir artimiausiu metu, tol, kol Rusija nenutrauks savo agresijos ir nepasitrauks iš Ukrainos teritorijos, neatlygins padarytų nuostolių“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė A. Anušauskas.

„Paprastais žodžiais tariant: tegul nesvaigsta“, – pridūrė ministras.

ELTA primena, kad Rusijos užsienio reikalų viceministras Andrejus Rudenka trečiadienį pareiškė, jog tarptautinės sankcijos, įvestos Maskvai dėl jos karo Ukrainoje, turi būti panaikintos siekiant išvengti pasaulinės maisto krizės.

„Maisto problemos sprendimas reikalauja visapusiško požiūrio, įskaitant sankcijų, kurios buvo įvestos Rusijos eksportui ir finansiniams sandoriams, panaikinimą“, – Rusijos naujienų agentūrų išplatintame komentare sakė A. Rudenka.

Vien Rusijai ir Ukrainai tenka 30 proc. pasaulinės kviečių pasiūlos. Jungtinės Tautos ragina Rusijos valdžią leisti išvežti grūdus, įstrigusius Ukrainos uostuose dėl Maskvos karinės kampanijos.

Kiekvienas toks įstatymo pakeitimas yra žingsnis link atrankinės mobilizacijos.

Įvertino Rusijos parlamento sprendimą

A. Anušauskas tvirtina, kad Rusija žengė žingsnį atrankinės mobilizacijos link, kai jos parlamentas trečiadienį priėmė įstatymo pataisas, kuriomis panaikinama viršutinė amžiaus riba, taikoma į kariuomenę norintiems įstoti asmenims.

„Kiekvienas toks įstatymo pakeitimas yra žingsnis link atrankinės mobilizacijos. Dėl vidinių politinių aplinkybių, didesnių protestų baimių jie masinės mobilizacijos, be abejo, vengia daryti. Bet sudaro teisines prielaidas daryti atrankinę mobilizaciją vyresnio amžiaus savanoriams eiti ir užimti patrankų mėsos vietas. Visi šie žingsniai yra link to, kad būtų kompensuoti patirti nuostoliai“, – „Žinių radijui“ sakė ministras.

Visgi, jo teigimu, šiuo metu tiesioginė karinė grėsmė Rusijos kaimynėms nepadidėjo, nes visos pajėgos, akcentavo A. Anušauskas, yra sutelktos pradėtame brutaliame kare prieš Ukrainą.

„Ji neturi pajėgų. Dabar tai nerealu. Rusijos agresyvumas kelia rizikas visoms valstybėms, bet šiuo metu, šią dieną tai tikrai nėra realu, nes daug pajėgų buvo išvesta kariauti prieš Ukrainą“, – sakė ministras.

Gairės: Arvydas Anušauskas, sankcijas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS