A. Anušauskas tvirtina, kad Lietuva turi pakankamai karių saugumo užtikrinimui | kl.lt

A. ANUŠAUSKAS TVIRTINA, KAD LIETUVA TURI PAKANKAMAI KARIŲ SAUGUMO UŽTIKRINIMUI

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas tvirtina, kad nepaisant įtemptos karinės situacijos regione, Lietuvoje esančių pajėgumų šalies saugumui užtikrinti yra pakankamai. Ministras atkreipė dėmesį, kad vertinant karines grėsmes, būtina atsižvelgti ir į situaciją prie šalies sienų.

„Žinoma, Rusija visus savo pajėgumus yra metusi prieš Ukrainą. Ar jie būtų iš Kaliningrado pusės, ar tie, kurie dislokuoti Baltarusijoje. Baltarusijoje esančios Rusijos pajėgos visos nukreiptos prieš Ukrainą. Tai be abejo, pagrindinis veiksmas vyksta ten“, – šeštadienį Vyriausybės spaudos konferencijoje sakė A. Anušauskas.

Ministro teigimu, šalyje esančių NATO sąjungininkų karių skaičius, neįskaičiuojant Lietuvos pajėgų, išaugo iki 3 tūkst., o ateityje šis skaičius tik augs.

„Galiu visus nuraminti, kad tų pajėgų tikrai yra pakankamai dabartinėje situacijoje“, – akcentavo A. Anušauskas.

Galiu visus nuraminti, kad tų pajėgų tikrai yra pakankamai dabartinėje situacijoje.

ELTA primena, kad penktadienį Vyriausybė pritarė projektui, kuriuo numatoma skirti 40,43 mln. eurų NATO sąjungininkų priėmimui Lietuvoje organizuoti.

Papildomi pinigai iš skolintų lėšų skiriami NATO sąjungininkams Lietuvoje dislokuoti papildomas karines pajėgas.

Siekiant sustiprinti NATO priešakinių pajėgų kovinę grupę Rukloje sekmadienį į Lietuvą atvyko papildomas 60 karių norvegų mechanizuotas pėstininkų būrys su papildomais paramos elementais.

Tuo metu premjerė Ingrida Šimonytė šeštadienį teigė, kad šalies krašto apsaugos finansavimui jau šiemet galima skirti papildomą ketvirtį milijardo eurų.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Gairės: Arvydas Anušauskas, karas Ukrainoje, Lietuvos kariuomenė, LNK turinys, Rusijos grėsmė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS