A. Armonaitė apie narkotikus: pabrėšiu, kad tas maras mokyklose jau vyksta | kl.lt

A. ARMONAITĖ APIE NARKOTIKUS: PABRĖŠIU, KAD TAS MARAS MOKYKLOSE JAU VYKSTA

Narkotinių medžiagų vartojimo dekriminalizavimui reikėtų platesnės paramos iš specialistų, dirbančių su priklausomybių turinčiais žmonėmis, sako Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė.

Ji pripažįsta, kad visuomenėje tvyrant baimei dėl narkotikų vartojimo mokyklose palaikymas šiai temai menkai tikėtinas, nors pabrėžia, jog padėtų spręsti šią, jos žodžiais, milžinišką problemą.

„Pats dekriminalizavimas – jo tikslas nėra kažkaip skatinti prieinamumą medžiagų, priešingai, jo tikslas yra iš baudžiamosios politikos perkelti visą kovą prieš vartojimą į sveikatos ir švietimo politiką, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė politikė. – Tai kol Laisvės partija yra vienintelė organizacija, kuri apie tai kalba viešai, tą supranta, kol tyli prokurorai, teisėjai, dalis psichikos sveikatos specialistų, priklausomybių ligų specialistų su tik labai retomis išimtimis, tol šita situacija nepasikeis. Reikia platesnio sutarimo.“

„Dabar yra tiek daug prigąsdinti žmonės, kad čia kažkoks maras ateis, tai aš tik pabrėšiu, kad tas maras mokyklose jau vyksta, nors viskas yra uždrausta ir didžiausios sankcijos galioja“, – pridūrė ji.

Aš tik pabrėšiu, kad tas maras mokyklose jau vyksta.

A. Armonaitė pabrėžė, jog kontrolės priemonės, kai pasitelkiami pareigūnai su šunimis ar dronai nesprendžia problemos, tai galėtų padaryti didesnis dėmesys jaunimo užimtumui, būreliams.

Politikės teigimu, šiuo metu problemą spręsti trukdo baudžiamosios atsakomybės baimė, ką, jos nuomone, parodė ir atvejis Marijampolėje, kur rugsėjį, kaip manoma, nuo psichotropinių medžiagų, mirė septyniolikmetis.

„Tas vaikas Marijampolėje, kuris buvo paliktas numirti, mano nuomone, jis buvo paliktas numirti todėl, kad kiti jo bendraamžiai tiesiog labai išsigando ir pabėgo. Jie bijojo policijos, jie bijojo baudžiako vadinamojo. Čia yra baisu, čia yra ne juokai ir šūkiais visi jūs narkomanai mes šitos problemos neišspręsime“, – teigė Laisvės partijos lyderė.

Laisvės partijos iniciatyva Seime siekiama numatyti, kad neteisėtas nedidelio kiekio kanapių, kanapių aliejaus, dervos, ekstraktų ar tinktūrų gaminimas, perdirbimas, įgijimas, laikymas, gabenimas ar siuntimas be tikslo platinti būtų numatytas Administracinių nusižengimų kodekse.

Šiuo metu už disponavimą nedideliu kiekiu bet kokių narkotinių medžiagų gresia baudžiamoji atsakomybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Tiesa

Juk viskas galima dabar.....kas su jaunimu darosi taigi žiauru nu pasiekė savo ......žinokit tokie pensininkų tikrai neišlaikys .....jūs patikėkit nebus kam dirbti.

Būk tu prakeikta Armonaite

narodilerių reklamere

Ji pasake”Tas maras jau vyksta”

Tai ji prie irgi prisidėjo.Kai tik buvo pradėta kalbėti apie narkoniu medžiagų dekriminalizavima Va tada ir atleido vadžias.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS