A. Armonaitė: šita Vyriausybė pajėgi atlaikyti krizę nesubyrėjusi | kl.lt

A. ARMONAITĖ: ŠITA VYRIAUSYBĖ PAJĖGI ATLAIKYTI KRIZĘ NESUBYRĖJUSI

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė tikina, kad Vyriausybė jau sėkmingai atlaikė koronaviruso ir migrantų krizės, tad ir kilusį skandalą dėl nesustabdyto „Belaruskalij“ trąšų tranzito įsigaliojus Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) sankcijoms Ministrų Kabinetas suvaldys.

„Šita Vyriausybė yra pajėgi atlaikyti ir šitą sudėtingą situaciją dėl sankcijų. Mes, drąsiai galiu teigti, suvaldėme pandemiją, atlaikėme migrantų krizę, atlaikėme daugybę kitų dalykų ir šitą iššūkį taip pat galime įveikti“, – pirmadienį vakare po Laisvės partijos tarybos posėdžio žurnalistams teigė ekonomikos ir inovacijų ministrė.

A. Armonaitė taip pat išreiškė palaikymą prašymus atsistatydinti pateikusiems užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui ir susisiekimo ministrui Mariui Skuodžiui, esą jie dirba puikiai. Pasak jos, kaltųjų paieškos tik gaišins skubiai reikalingus priimti sprendimus dėl JAV sankcijų pritaikymo „Belaruskalij“.

„Tiek ministras Skuodis, tiek ministras Gabrielius Landsbergis yra puikiai dirbantys ministrai. Man atrodo, šioje situacijoje svarbiausia neužsižaisti tose kaltų paieškose, o pirmiausia žiūrėtume kaip įgyvedinti sankcijas“, – sakė ministrė.

„Viskas dar įmanoma, situaciją dar galima pakeisti, ministras Skuodis yra pasiūlęs išeitį. Manau, kad tai padarysime“, – pažymėjo A. Armonaitė, omenyje turėdama M. Skuodžio penktadienį Vyriausybei pateiktą įstatymo projektą, kuriuo būtų sustabdytas „Belaruskalij“ produkcijos tranzitas per Lietuvą

ELTA primena, kad užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ir susisiekimo ministras Marius Skuodis tvirtina esantys pasiruošę trauktis iš einamų pareigų. Savo ruožtu premjerė žada šios savaitės pradžioje informuoti apie savo sprendimą dėl trauktis pasiryžusių ministrų.

Ministrai apie pasitraukimą prakalbo ir prašymus atleisti iš einamų pareigų pasirašė, reaguodami į tai, kad, trečiadienį įsigaliojus JAV sankcijoms Baltarusijos valstybinei kalio trąšų gamintojai „Belaruskalij“, šios įmonės produkcijos tranzitas per Lietuvą nesustojo.

Kritiką Vyriausybei dėl nesustojusio „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą penktadienį išsakė ir prezidentas Gitanas Nausėda. Jis teigė, kad apie pasiruošimą trauktis paskelbę ministrai kitose šalyse jau būtų pasitraukę, o ne lauktų premjerės įvertinimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

Ją pačią

Lauk, o jai sugalvotą ministeriją - uždaryti.

Ane

U H O D Y

stacha

sazines neturejimas ir nekaltos akutes viska atlaikys
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS