Atsakė į A. Zuoko kvietimą: nesijungsime, norime tikros liberalios jėgos | kl.lt

ATSAKĖ Į A. ZUOKO KVIETIMĄ: NESIJUNGSIME, NORIME TIKROS LIBERALIOS JĖGOS

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė sako nei svarstanti, nei matanti galimybių vyksiančiuose Seimo rinkimuose bendradarbiauti su antradienį apie jungtuves pareiškusiais bei liberalią partiją kurti ketinančiais politikais.

Antradienį „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) lyderis Artūras Zuokas ir buvęs parlamentaras Artūras Paulauskas pasirašė susitarimą kitų metų Seimo rinkimuose dalyvauti vienu sąrašu ir nekonkuruoti vienmandatėse rinkimų apygardose.

A. Zuoko teigimu, jėgas vienijantys politikai ateityje sieks pakviesti prisidėti ir kitas centro ir liberalias partijas.

Savo ruožtu A. Armonaitė po Seime įvykusios trijų politikų konferencijos Eltą tikino, kad jokiose derybose nei dalyvavo, nei dalyvaus. Pasak jos, tarp jos vedamos partijos ir jėgas telkiančių politikų bendrų ideologinių vardiklių tiesiog nėra.

„Mes jokiose derybose nedalyvaujame ir nedalyvausime, nes mes norime tikros liberalios jėgos – tokią ir sukūrėme birželio mėnesį“, – sakė A. Armonaitė, linkėdama prie R. Žemaitaičio, A. Zuoko bei A. Paulausko prisijungti Liberalų sąjūdžiui, kuriam ji anksčiau pati priklausė.

Gal jie regionuose ir gali gerai pasirodyti, tačiau mūsų rinkėjai yra labai skirtingi.

„Aš esu girdėjusi, kad kalbamasi su Liberalų sąjūdžio vadove, tad tiesiog linkiu jiems susijungti“, – sakė ji.

Politikė teigė esanti įsitikinusi, kad reitingų lentelės apačioje šiuo metu esanti ir vos 2 proc. populiarumą visuomenėje turinti Laisvės partija 2020 m. rinkimuose tinkamai pasirodys ir apsiėjusi be jungtuvių su kitomis jėgomis.

„Mes tikrai peržengsime 5 procentus ir surinksime netgi ir daugiau. Visada yra žmonių, kurie nori liberalių idėjų politikoje ir ryžtingo jų atstovavimo“, – aiškino ji, pridurdama, kad apie jėgų konsolidaciją pranešusios politinės jėgos, nepaisant deklaruojamos liberalios ideologijos, jos partijai konkurencijos nekelia.

„Gal jie regionuose ir gali gerai pasirodyti, tačiau mūsų rinkėjai yra labai skirtingi“, – apibendrino Seimo narė.

A. Zuokas, antradienį pristatęs užmojį konsoliduoti liberalias jėgas, teigė turįs viltį, kad bendradarbiauti su buriamu dariniu sutiks ir Laisvės partija, ir Liberalų sąjūdis. Žurnalistų antradienį paklaustas, ar jungtis kalbina A. Armonaitę, A. Zuokas atsakė, kad kvietimas yra išsiųstas.

„Tikėčiausi, kad ir Liberalų sąjūdis, ir Laisvės partija svarstytų apie bendradarbiavimą, o ne skaldytųsi“, – pažymėjo A. Zuokas, kartu išreiškęs viltį, kad, priešingai nei buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas, dabartinė šios partijos lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen išreikš pozityvų atsaką į kvietimą.

Kiek anksčiau R. Žemaitaičiui viešai užsiminus apie norą sutelkti „tvarkiečių“ ir Lietuvos liberalių partijų jėgas, E. Gentvilas pareiškė, kad tokios R. Žemaitaičio kalbos yra tiesiog kliedesiai, nes jokių bendrų ideologinių taškų tarp jo partijos ir „tvarkiečių“ tiesiog nėra.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

O zoofilus ar priimsit į partiją ?

,,visos liethujanijos lybersosai vienykites,,,

mes greit sulauksim LGBT lyberalizmo ...jo spinduliai jau sviecia mumssss............

Ooo

Labai panašūs E Masiulis R Masiulis Zuokas su dėžutėm su independetu teistas už gerus darbus galėtu ir prisijungti gribauskaitė ir žemaitaitis ir paulauskas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS