Besitraukiantis A. Anušauskas: naujasis ministras spės tik užbaigti pradėtus darbus | kl.lt

BESITRAUKIANTIS A. ANUŠAUSKAS: NAUJASIS MINISTRAS SPĖS TIK UŽBAIGTI PRADĖTUS DARBUS

Besitraukiantis krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad jo įpėdinis per likusį kadencijos laiką nespės sukurti realių pajėgumų, bet gali užbaigti pradėtus darbus.

„Realių pajėgumų per tokį trumpą laiką nesukursi, tačiau galima užbaigti kai kuriuos darbus, kurie yra pradėti“, – TV3 portalo laidoje „Dienos pjūvis“ trečiadienį sakė A. Anušauskas.

Ministro teigimu, tai – šauktinių reformos įgyvendinimas, Vokietijos brigados priėmimas.

„Daugybė darbų, kuriais remsis brigados priėmimas ir bus nustatytas tempas, bus atliekami šiuo laikotarpiu, būtent dabar, šį, kitą mėnesį ir vasarą“, – sakė A. Anušauskas.

Nors A. Anušauskas sulaukė premjerės kritikos ir buvo paprašytas pasitraukti iš ministro pareigų, jis sako ketinantis likti konservatorių gretose.

„Nesiruošiu partijos palikti. Žinau, kad partijoje yra daugybė kolegų, su kuriais mes galime turėti skirtingas nuomones, bet vis tiek būti vienoje pusėje“, – teigė A. Anušauskas.

Lietuvos saugumas yra daug svarbesnis dalykas, nei vieno ar kito ministro atsistatydinimas ar pasikeitimas.

„Lietuvos saugumas yra daug svarbesnis dalykas, nei vieno ar kito ministro atsistatydinimas ar pasikeitimas“, – pridūrė jis.

A. Anušauskas, paprašius premjerei, praėjusią savaitę pranešė paliekantis pareigas.

Ingrida Šimonytė teigė ministrui pasiūliusi trauktis dėl pernelyg mažo aktyvumo svarbiausiais pastarojo meto krašto apsaugos sistemos klausimais, tokiais kaip šaukimo į kariuomenę reforma, papildomų gynybos finansavimo šaltinių paieška, aktyviojo karių rezervo plėtimas.

Antradienį premjerė prezidentui oficialiai pateikė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Lauryno Kasčiūno kandidatūrą į krašto apsaugos ministrus, jis su šalies vadovu susitinka trečiadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

KĄ TURI OMENYJE?...

Nori pasakyti, kad dar liko kas vogti?...

Lubiankos archyvų kurmis

Ar jis mano, kad sukėlęs tokį šaršalą, taip lengvai pasitrauks? Kur lobistų ir parsidavusių seimūnų pavardės? Alio.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS