A. Bilotaitė tvirtina: Baltarusija ieško naujų nelegalios migracijos kelių | kl.lt

A. BILOTAITĖ TVIRTINA: BALTARUSIJA IEŠKO NAUJŲ NELEGALIOS MIGRACIJOS KELIŲ

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė tvirtina, kad Baltarusijos režimas ieško naujų nelegalios migracijos kelių per Lietuvos pasienį. Ministrei įtarimą kelia, ar tik su tuo nėra susijusi ir situacija, susiklosčiusi dėl Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) sprendimo neleisti išsiųsti iš Lietuvos penkių afganistaniečių.

„Man ši situacija atrodo taip, kad yra bandoma sudaryti precedentą atsirasti naujoms galimybėms neteisėtiems migrantams patekti į Lietuvą. Turime žinių, kad Baltarusijos Lukašenkos režimas tikrai ieško kitų galimybių ir tai, matyt, yra vienas iš tų pavyzdžių. Bet Lietuvos pozicija yra aiški, kad mes neleisime atsirasti naujam keliui. Yra kreipimasis dėl laikinų apsaugos priemonių panaikinimo ir bus pateikti mūsų atsakymai. Mes tikrai laikysimės šios pozicijos principingai“, – Seime žurnalistams sakė A. Bilotaitė.

ELTA primena, kad EŽTT nusprendė taikyti laikinąsias apsaugos priemones byloje Sadeed ir kt. prieš Lietuvą dėl penkių Afganistano piliečių, kurie bandė patekti į Lietuvą iš Baltarusijos ir dabar tvirtina, kad slapstosi Lietuvoje. Priemonė bus taikoma iki 2021 m. rugsėjo 29 d. imtinai.

Teismo pranešime teigiama, kad pareiškėjai yra Afganistano piliečiai. Tvirtinama, kad jie atvyko į Baltarusiją rugpjūčio mėnesį. Nuo to laiko jie keletą kartų bandė atvykti į Lietuvą, siekdami tarptautinės apsaugos.

Afganistaniečių advokatė Asta Astrauskienė LRT televizijai pirmadienį sakė, kad šiuo metu šie penki afganistaniečiai yra Lietuvos teritorijoje.

Vis tik Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas pirmadienį ELTAI teigė neturįs jokių objektyvių duomenų, kad penki afganistaniečiai, kurių EŽTT neleido išsiųsti iš Lietuvos, šiuo metu būtų Lietuvoje arba prie valstybės sienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Pil.

Jeigu Europos sąjunga neleidžia deportuoti ,tada I Briuselį deportuoti juos reikia.Laukti negalima, žiema ateina o ir mokesčių mokėtojai nesutinka, kad būtų naudojami mokesčių mokėtojų pinigai. Bilotaite iš savo asmeninių lėšų visa šitą masę migrantų išlaikyti teks.

Tei.

Šitie migrantai neturi jokių teisių, nes pažeidė įstatymus mūsų šalies, jie yra nusikaltėliai ,todėl turi būti deportuoti ,be jokių klausimų.

Emigr.

Kol Lietuva įstojo i Europos Sąjunga ,mus lietuvius migrantus deportavo ir nekreipė dėmesio i jokias teisės ir įstatymus.Dingdavo pinigai ,paimdavo neklause nieko kelionei i Lietuvą pas ką nerasdavo tarp daiktų ,pas ka nerasdavo apmokėdavo tą šalis, iš kurios deportuodavo.Lietuva terluojasi, jie Juk nusikaltėliai ,kaip kad lietuvius laikė kol Lietuva neįstojo i Europos sąjunga. Bilotaite apleisk postą ,atsistatydink jeigu nesugebu tvarkytis savo pareigose.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS