Buvęs SADM kancleris įsidarbino Aplinkos apsaugos departamente | kl.lt

BUVĘS SADM KANCLERIS ĮSIDARBINO APLINKOS APSAUGOS DEPARTAMENTE

Buvęs Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) kancleris Karolis Vaitkevičius šią savaitę pradėjo dirbti vyriausiuoju patarėju Aplinkos apsaugos departamente (AAD).

„Pradėjau dirbti šiandien, pirmoji mano darbo diena. Pagal pareigybės aprašymą atliksiu tas funkcijas, kurių reikia departamentui“, – BNS pirmadienį sakė K. Vaitkevičius.

AAD nurodo, kad K. Vaitkevičius rengs departamento komunikacijos ir įvaizdžio strategijas, veiklos viešinimo planus, komunikacines kampanijas ir koordinuos jų įgyvendinimą, platins informaciją apie departamento veiklą žiniasklaidai bei dirbs kitus su veiklos viešinimu ir žiniasklaida susijusius darbus.

Jis taip pat rengs oficialias departamento direktorės kalbas, padėkas ir kitus proginius tekstus, dalyvaus kuriant ir palaikant reprezentacinį AAD stilių ir atliks kitus darbus.

AAD taip pat turi komunikacijos skyrių, jame dirba keturi žmonės.

Pradėjau dirbti šiandien, pirmoji mano darbo diena. Pagal pareigybės aprašymą atliksiu tas funkcijas, kurių reikia departamentui.

K. Vaitkevičius sakė kol kas negalintis įvertinti, kodėl departamentui prireikė dar vienos su komunikacija susijusios pareigybės.

„Kaip atsirado ta pareigybė ir kiek ji reikalinga, aš jums galėsiu pasakyti po mėnesio – čia padirbęs ir pamatęs, kas dedasi“, – sakė jis.

Vis dėlto, pasak jo, turint galvoje AAD vadovybės ateities planus, darbo netruks.

Departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Arūnas Malinovskis BNS teigė, jog įstaiga išgyvena didelius vadybinius pokyčius, be to, artimiausiu metu bus pradedamas antrasis jų etapas, todėl šio patarėjo funkcijos bus labai svarbios.

„Artimiausią pusmetį (o su įgyvendinimu truks iki metų) laukia antrasis etapas, kai Departamentas perims įgyvendinti aplinkosaugos kontrolės funkciją ir miškuose bei saugomose teritorijose. Todėl šio specialisto atsiradimas yra savalaikis ir būtinas, nes pokyčių komunikacija, vidaus komunikacija, visuomenės informavimas augs kartais“, – apie vyriausiojo patarėjo pareigybę sakė A. Malinovksis.

Pasak K. Vaitkevičiaus, jį į šias pareigas pasikvietė AAD direktorė Olga Vėbrienė.

„Kalbėjome su direktore, kad aš turiu ir kitų kompetencijų, kur galiu prisidėti prie departamentų veiklos: pokyčių įgyvendinime, tiek jų komunikavime“, – sakė jis.

Jis teigė, kad kadencijai Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai einant į pabaigą buvo viešai paskelbęs, kad ieško naujo darbo ir sulaukė šio pasiūlymo.

SADM darbą jis baigė lapkričio 3 dieną.

AAD vyriausiojo patarėjo pareigybė, kaip informavo A. Malinovskis, įkurta balandžio 20 dieną, šias pareigas užimti galinčio žmogaus, pasak jo, buvo ieškoma nuolat.

Konkursas į patarėjo pareigas skelbiamas nebuvo, nes nepatenka į Vyriausybės nutarimu patvirtintą sąrašą pareigybių, į kurias toks konkursas būtinas.

„Aš pusantro mėnesio nedirbau, turėjau laiko atsikvėpti ir pagalvoti, ką toliau noriu veikti gyvenime ir manau, kad aš turiu pakankamai patirties ir galiu būti naudingas savo valstybei. Tai, kad aš prieš tai užėmiau kažkokias pareigas, manau, turėtų būti ne kliūtis užimti kitas pareigas valstybės tarnyboje“, – sakė K. Vaitkevičius.

Jis nuo 2019 metų sausio dirbo Vidaus reikalų ministerijos kancleriu, tų pačių metų rugpjūtį paliko pareigas, pasikeitus ministrui ir įsidarbino šiose pareigose SADM.

Anksčiau buvęs žurnalistas dirbo tuometinio vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno atstovu spaudai.

K. Vaitkevičius Vilniaus universitete yra įgijęs komunikacijos bakalauro laipsnį, dešimt metų dirbo įvairiose žiniasklaidos priemonėse.

Baigęs kadenciją SADM, jis buvo laimėjęs konkursą į „Sodros“ kanclerius, tačiau kreipęsis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją sužinojo, kad negali eiti šių pareigų dėl vadinamojo atšalimo laikotarpio, kuris numato, kad valstybės politikas negali vienerius metus tapti jam pavaldžios įstaigos vadovu.

LRT Tyrimų skyrius skelbė, jog „Sodra“ kanclerio poziciją sukūrė planuojamoms pertvarkoms įgyvendinti.

Pasak LRT, nepaskyrus K. Vaitkevičiaus „Sodros“ kancleriu, naujo kandidato institucija nebeieškojo. „Sodros“ atstovai informavo, jog naujas konkursas neskelbiamas, nes yra neaišku, ar „Sodra“ bus reorganizuojama.

Balandį AAD įkurtos trys patarėjų pareigybės, į dvi iš jų tą patį mėnesį tarnybinio kaitumo būdu įsidarbino Ekonomikos ir inovacijų ministerijos darbuotojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Veiklos prioritetas

Straipsnyje rašoma "AAD taip pat turi komunikacijos skyrių, jame dirba keturi žmonės.K. Vaitkevičius sakė kol kas negalintis įvertinti, kodėl departamentui prireikė dar vienos su komunikacija susijusios pareigybės.Jis taip pat rengs oficialias departamento direktorės kalbas, padėkas ir kitus proginius tekstus, dalyvaus kuriant ir palaikant reprezentacinį AAD stilių ir atliks kitus darbus." Vos ne ELTA ar BNS, dar aplinkosaugos radijo ir TV trūksta, pažeidėjai iš gėdos numirtų..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS