D. Jauniškis po Seimo laikinosios komisijos išvadų: labai rimtai galvoju kreiptis į teismą | kl.lt

D. JAUNIŠKIS PO SEIMO LAIKINOSIOS KOMISIJOS IŠVADŲ: LABAI RIMTAI GALVOJU KREIPTIS Į TEISMĄ

Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorius Darius Jauniškis sako, kad dėl Seimo laikinosios komisijos išvadose pateiktų teiginių svarsto kreiptis į teismą dėl garbės ir orumo įžeidimo.

„Aš labai rimtai galvoju kreiptis į teismą dėl garbės ir orumo įžeidimo. Dar palauksiu, ką Seimas priims, bet tai nėra jokiais būdais spaudimas. Aš tiesiog dėliojuosi argumentus ir faktus tam tikrus ir labai rimtai apie tai svarstau“, – penktadienį Žinių radijo laidoje kalbėjo D. Jauniškis.

D. Jauniškis tikino, kad komisijos pateiktos išvados neatitinka tikrovės ir žodžiai yra traukiami iš konteksto.

„Aš nežinau iš kur tokios išvados yra imamos, nes faktai pateikti komisijai sako visai ką kitą. O kaip tu jautiesi, kai tave apkaltina melu? Tai nėra gynybinė pozicija. Aš pats sakau ir departamentas sako, kad tos išvados yra absurdiškai neteisingos ir jokio čia politikavimo nėra“, – nurodė jis.

„Jeigu atvirai kalbu, kad nebuvo taip, tai, ko gero, į tai irgi reikėtų atsižvelgti“, – pažymėjo VSD vadovas.

Seimo nariai prie VSD pranešėjo komisijos išvadų klausimo planuoja grįžti ketvirtadienį. Dėl parlamentinės komisijos išvadų po pateikimo Seimas turėjo apsispręsti praėjusią savaitę. Visgi, Seimo kanceliarijai pranešus, kad slaptosios tarnybos suteikė galimybę parlamentarams susipažinti su įslaptinta išvadų dalimi, klausimas nukeltas į kitą savaitę.

Aš pats sakau ir departamentas sako, kad tos išvados yra absurdiškai neteisingos ir jokio čia politikavimo nėra.

ELTA primena, kad VSD pranešėjo Tomo Gailiaus istoriją nagrinėjusi Seimo komisija po kelis mėnesius trukusių analizių ir keliolikos pareigūnų liudijimų konstatavo, jog VSD vadovas D. Jauniškis talkino tuometiniam kandidatui Gitanui Nausėdai, rinkdamas žvalgybinę informaciją apie jo aplinką.

Seimo tyrėjai daro išvadą, kad VSD direktorių medžiaga apie kandidato aplinką pasiekė per patį G. Nausėdą arba jo pavedimu veikusį asmenį. Taip pat nurodoma, kad departamente surinkta informacija galėjo būti atskleista ir pačiam G. Nausėdai.

Tyrimo išvadose taip pat skelbiama, jog parlamentinio tyrimo metu paaiškėjo, kad VSD tyrė galimus pažeidimus, finansuojant tuomečio kandidato G. Nausėdos rinkiminę kampaniją.

Taip pat išsiaiškinta, jog G. Nausėda bei jo rinkiminio štabo nariai 2018–2019 m. palaikė ryšius su baltarusiškų trąšų verslo atstovais, su jais susitikinėdavo, o tapęs šalies vadovu šiuos asmenis kviesdavo į Prezidentūroje vykusius renginius.

Tyrimo komisija įvertino ir pažeidimus dėl pranešėjo T. Gailiaus atskleistos tapatybės – konstatuojama, jog už tai yra tiesiogiai atsakingas VSD direktorius D. Jauniškis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Likviduokite gaujas. Havanos sindromas nedomina?

Kad ir kaip

pasikreiptum,bet nepamatysi,ar gerai nusivalei! Abejones kamuos vistiek.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS