Dar vienas smūgis G. Paluckui: LSDP frakcijos seniūnu tapo A. Sysas | kl.lt

DAR VIENAS SMŪGIS G. PALUCKUI: LSDP FRAKCIJOS SENIŪNU TAPO A. SYSAS

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas pralaimėjo frakcijos seniūno rinkimus. Naujajame Seime socialdemokratams vadovaus Algirdas Sysas.

Už jo kandidatūrą trečiadienį balsavo septyni būsimosios frakcijos nariai, už G. Palucką – šeši.

Seniūnas išrinktas vieniems metams.

Frakcija nutarė G. Palucko kandidatūrą teikti į Seimo vicepirmininkus.

„Mes sprendėme klausimą kompleksiškai ir žiūrėjome, kas ką gali geriausiai nuveikti Seime ir atstovauti socialdemokratinei programai, minčiai, idėjai. Buvo nuspręsta demokratiškai, normaliuoju būdu, jog Algirdas Sysas užims frakcijos seniūno pareigas, o aš esu siūlomas į Seimo vicepirmininko pareigybę“, – po frakcijos posėdžio trečiadienį Seime žurnalistams sakė G. Paluckas.

Pagal Seimo statutą, kandidatus į Seimo pirmininko pavaduotojų pareigas, pasitaręs su frakcijomis, parlamento vadovas siūlo taip, kad pavaduotojais būtų ne mažiau kaip du opozicijos atstovai. Dėl pavaduotojų skyrimo balsuoja visas Seimas.

G. Paluckas teigė nežinąs, ar jo kandidatūra sulauks kitų frakcijų pritarimo.

Jis sakė, kad būtų blogas sumanymas, jog tas pats asmuo vadovautų ir frakcijai, ir būtų Seimo vicepirmininkas.

„Prastas sprendimas sudėti visus kiaušinius į vieną krepšelį ir užsėsti vienu užpakaliu visas kėdes“, – sakė G. Paluckas.

A. Sysas tvirtino, kad frakcijos seniūnas užsiima daugiau techniniu darbu, o jis turi daugiau darbo parlamente patirties.

„Seniūnas yra jungtis tarp valdybos, seniūnų sueigos ir frakcijos. Metus pasenūnausiu. Sutarėme, kad kasmet bus perrinkimas arba rinkimas naujo. Manau, kad po metų naujieji Seimo nariai įgaus daugiau pasitikėjimo, žinių, kaip veikia parlamentas, ir galės puikiai pakeisti mane“, – tvirtino A. Sysas.

Abu socialdemokratai neigė, kad balsavimas dėl seniūno rodo, jog G. Paluckas nebeturi pasitikėjimo ir partijoje.

„Partijos klausimus spręsime po mėnesio, kai bus tarybos posėdis. (...) Čia yra parlamentas, kur priimami įstatymai. Lietuvos žmonėms ir mums naudingiau išnaudoti potencialą, kokį turime. Mes neturi labai daug narių frakcijoje narių“, – teigė A. Sysas.

Pats G. Paluckas tvirtino pasitikrinsiąs pasitikėjimą LSDP per tarybos posėdį.

„Tą pasitikėjimą aš pasitikrinsiu. Bus tarybos posėdis ir aš jį pasitikrinsiu per slaptą balsavimą. Ir nuo to priklausys, kaip toliau aš elgsiuos ir kaip toliau judės partija“, – sakė jis.

„Aš į nieką įsikibęs nesilaikau. Tai priklauso nuo to, ar partijos pirmininkas, ar ta kryptis, kuri deklaruojama, turi pasitikėjimą partijos viduje, ar ne. Tuos klausimus nustatyta tvarka tvarkingai spręsime, svarstysime ir darysime išvadas. Šiandien šis klausimas yra absoliučiai neaktualus“, – kalbėjo G. Paluckas.

Tryliktajame Seime socialdemokratai turės 13 mandatų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ko gero

per daug gerai apie save galvoji ponas Paluckai.....

socdemu ablauchai pavelavo minimum 6 metus

kada sy konservatlyberastiny ,,trojos arkly,,, prieme y partija ir pasodino uz partijos vairo ... jy konservatdegeneratai tam ir inkorporavo y socdemu gretas ,kad jis savo veika suskalytu partija ir ja sunaikintu.....dabar socdemams patapus Neosocdemlybersosams--nuo jusu nusisuks ir visa tauta.......

pilietė

tepk slides, Palucki. Niekam nereikalingas toks lyderis. Buvai jaunasis konservatorius, tai gal konservams tiksi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS