Dėl vyriausiojo epidemiologo pareigybės A. Dulkys sako spręsiantis kartu su NVSC vadovu | kl.lt

DĖL VYRIAUSIOJO EPIDEMIOLOGO PAREIGYBĖS A. DULKYS SAKO SPRĘSIANTIS KARTU SU NVSC VADOVU

Dėl vyriausiosios šalies epidemiologės pareigybės bus sprendžiama pasitarus su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) nauju vadovu Vaidotu Gruodžiu, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Turime naują vadovą, vadovas peržiūrės struktūrą, peržiūrėsim ir pasitarsim dėl vyriausio epidemiologo statuso buvimo“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė A. Dulkys.

„Vyriausio epidemiologo pareigybė, matyt, aptarsim ir pažiūrėsim, kurioj organizacijoje turėtų būt ir apskritai, ar turėtų būti“, – teigė jis.

Anot ministro, bus siekiama, kad ateities pandemijų klausimai būtų sprendžiami ir visas „svoris, reputacija“ tektų NVSC.

„Pandemija parodė, kad turėjom daug skirtingų organizacijų, bet pandemijos metu jos nei dirbo kaip komanda, nei kažkaip suveikė mechanizmas“, – kalbėjo jis.

Vyriausiosios epidemiologės pareigas Sveikatos apsaugos ministerijoje COVID-19 pandemijos metu ėjo Loreta Ašoklienė, pernai rugpjūtį iš pareigų pasitraukusi šalių susitarimu.

Ji yra tapusi įtariamąja baudžiamojoje byloje.

Gegužės pradžioje Panevėžio apygardos teismui perduota byla, kurioje figūruoja L. Ašoklienė, jos vyras Edvinas Ašoklis, sūnūs bei gydymo įstaigos darbuotojas, kurie kaltinami piktnaudžiavimu tarnyba, korupciniais nusikaltimais, skelbė prokuratūra.

Atlikdami tyrimą, STT pareigūnai nustatė, kad 2020 metų gruodį, kai Lietuvoje dėl COVID-19 pandemijos buvo paskelbtas karantinas ir ribojamas vykimas iš vienos savivaldybės į kitą, Utenos pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) direktoriaus pareigas einantis E. Ašoklis, susitaręs su žmona, jai pagamino žinomai netikrą dokumentą – Utenos PSPC darbo pažymėjimą, nors L. Ašoklienė šioje įstaigoje nedirbo.

Manoma, kad šis dokumentas buvo pagamintas, kad moteris galėtų iš Vilniaus, kur gyvena, atvykti į Uteną pas sutuoktinį. L. Ašoklienei pareikšti kaltinimai dėl disponavimo žinomai suklastotu dokumentu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS