Dvyliktasis Seimas antradienį baigia darbą, nenumatytų posėdžių nebus | kl.lt

DVYLIKTASIS SEIMAS ANTRADIENĮ BAIGIA DARBĄ, NENUMATYTŲ POSĖDŽIŲ NEBUS

Dvyliktasis Seimas antradienį baigia savo kadenciją, „valstiečių“ inicijuotų nenumatytų posėdžių nebus.

Antradienį Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui pasiūlius ypatingos skubos tvarką ir parlamentarams priėmus paklausimą į Konstitucinį Teismą dėl Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) skundo, nenumatytų posėdžių prašę „valstiečiai“ ketina atsiimti parašus.

„Tikrai nebus (nenumatytų posėdžių – BNS). Seimo nariai atsiims parašus“, – antradienį BNS sakė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė „valstietė“ Agnė Širinskienė.

„Valstiečiai“ buvo surinkę 49 parlamentarų parašus dėl dviejų nenumatytų Seimo plenarinių posėdžių sušaukimo trečiadienį, kad būtų priimtas LLRA-KŠS skundas dėl galimų Seimo rinkimų pažeidimų.

Pagal Seimo statutą, surinkus ne mažiau kaip 47 parlamentarų parašus, nenumatytas posėdis turi būti šaukiamas.

Oficialiai šios kadencijos parlamentarų įgaliojimai baigsis penktadienį, kai į pirmą posėdį susirinks naujai išrinktas Seimas.

Pagal Konstituciją, nuo pirmojo posėdžio pradžios baigiasi anksčiau išrinktų Seimo narių įgaliojimų laikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

rinkėjas

Jau skelbiamos pavardės naujų ministrų, Man ima baimė, kad tokios atsakingos pareigos ir dar tokiu sunkiu laikotarpiu kai reikia labai profesionalių ministrų su didele darbo patirtimi, renkamos jaunos politikės, kurios parytrimo turi politikoje bet ne ministerijose. Reikia, ,kad Prezidentas tikrai pagaliau atrinktų žmones, kurie galetu padeti savo gerais sprendimais mūsų valstybei, kuri yra ikritusi i coronos viruso gyvenima ir dar kiek tai bus visiškai neaisku.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS