Ekspremjeras A. Butkevičius švenčia pergalę Vilkaviškio apygardoje | kl.lt

EKSPREMJERAS A. BUTKEVIČIUS ŠVENČIA PERGALĘ VILKAVIŠKIO APYGARDOJE

Buvęs Socialdemokratų partijos pirmininkas ekspremjeras Algirdas Butkevičius susigrąžino vienmandatę Vilkaviškio apygardą, kur iškovojo mandatą dirbti naujajame Seime.

Jis kol kas neatskleidžia, kuriai parlamento frakcijai priklausys, tačiau jo tikslas – dirbti valdančiojoje daugumoje.

Suskaičiavus balsus 42 apylinkėse iš 43, per antrąjį Seimo rinkimų turą už A. Butkevičių čia balsavo 54,50  proc. rinkėjų.

Jo varžovas „valstietis“ Kęstutis Smirnovas surinko apie 42 proc. balsų

A. Butkevičius pirmavo ir per pirmąjį Seimo rinkimų turą.

Šio politiko kandidatūrą per šiuos Seimo rinkimus kėlė neparlamentinė Lietuvos žaliųjų partija, tačiau pats politikai jai nepriklauso.

Vilkaviškio apygardoje A. Butkevičius buvo renkamas nuo 1996 metų penkias kadencijas. Tik 2016 metais po vadovavimo Vyriausybei jam nebepavyko čia užsitikrinti rinkėjų palankumo. Į Seimą jis pateko pagal Socialdemokratų partijos sąrašą, bet 2018 metais jis paliko šią partiją ir jos frakciją Seime, dirba Mišrioje Seimo narių grupėje.

„Galiu pasakyti, kad kol kas konkrečios frakcijos dar nesvarsčiau, bet galiu pasakyti tikrai, kad Mišrioje grupėje nebūsiu“, – sekmadienio vakarą BNS sakė A. Butkevičius.

„Man šitie ketveri metai buvo patys neproduktyviausi metai. Vis dėlto per tokį ilgą savo politinį gyvenimą įgavau žinių ir patirties ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautinėje aplinkoje, tai stengsiuosi dalyvauti, kad tas žinias ir tą patirtį galėčiau panaudoti valdančiojoje daugumoje. Toks yra mano pirminis tikslas“, – kalbėjo ekspremjeras.

Jis teigė, kad frakciją rinksis pagal vertybines ir programines nuostatas.

A. Butkevičius save įsivaizduoja dirbantį Biudžeto ir finansų arba Ekonomikos komitete.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ui

šaudė šaudė ....:)))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS