Frakcijos seniūnė apie J. Džiugelio pasitraukimą: kartais ir skaudžiai, bet tenka uždaryti temą | kl.lt

FRAKCIJOS SENIŪNĖ APIE J. DŽIUGELIO PASITRAUKIMĄ: KARTAIS IR SKAUDŽIAI, BET TENKA UŽDARYTI TEMĄ

Į skandalą įsivėlusiam Seimo nariui Justui Džiugeliui suspendavus savo narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) gretose, konservatorių frakcijos parlamente seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė sako, kad tai – netikėtas kolegos sprendimas. Politikė pažymi, kad frakcija tarsis, ką reikės deleguoti į Socialinės apsaugos ir darbo komiteto (SRDK) pirmininkus.

„Nekalbėjome apie tai. Aš specifiškai minėjau, kad nematau tam pagrindo. Bet Justas priėmė sprendimą“, – Eltai sakė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Viliuosi, kad požiūris į valstybei svarbius klausimus bus konstruktyvus“, – sakė ji.

TS-LKD frakcijos seniūnė pripažino, kad J. Džiugeliui nepavyko išsklaidyti kilusių abejonių dėl galimų ryšių su lošimų verslo atstovais – anot jos, papildomų klausimų sukėlė ir nauja viešojoje erdvėje pasirodžiusi informacija.

„Gal (prisidėjo – ELTA) ir paties Justo vertinimas, kad norima diskredituoti jo pataisas, kurių tinkamumo niekas nekvestionuoja. Toks bendras vaizdas tarsi klampesnis pasidaro“, – svarstė parlamentarė.

„Kartais ir skaudžiai, bet tenka priimti sprendimus ir uždaryti temą“, – pripažino R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

J. Džiugelis dar antradienį pranešė, kad suspenduoja vadovavimą SRDK. Tačiau jam pasitraukus iš konservatorių frakcijos ir sustabdžius narystę partijoje, seniūnė nurodo, kad TS-LKD turės deleguoti naują komiteto pirmininką. R. Morkūnaitė-Mikulėnienė teigė, jog šis klausimas bus aptartas frakcijoje, tačiau kada atsiras galimas kandidatas – nenurodė.

„Aišku, pirmininką deleguosime. Bet tam reikia susirinkti frakcijoje, jis bus tvirtinamas plenarinėje sesijoje“, – nurodė Seimo narė.

„Nesiversime per galvą – darbas vyks taip, kaip vykęs“, – apibendrino ji.

ELTA primena, kad iniciatyvos „Skaidrinam“ akiratyje atsidūręs Seimo narys J. Džiugelis pranešė suspenduojantis savo narystę TS-LKD partijoje. Politikas taip pat nusprendė trauktis ir iš konservatorių frakcijos Seime.

„Traukiuosi, nes TS-LKD frakcijoje yra daugybė padorių žmonių ir gerų Seimo narių. Nenoriu, kad ši istorija trukdytų jiems ruoštis pavasario sesijai ir produktyviai dirbti joje. Nenoriu, kad bereikalingai būtų linksniuojama konservatorių partija, kurios idealais aš vis dar tikiu“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė politikas.

Klausimai dėl J. Džiugelio parlamentinių lėšų panaudojimo kilo paaiškėjus, kad konservatorius per trejus metus Seime ataskaitos spausdinimui ir platinimui išleido daugiau kaip 23 tūkst. eurų ir už tai mokėjo Mindaugui Ardišauskui, šiuo metu vadovaujančiam Atsakingo lošimų verslo asociacijai.

Paaiškėjus šioms aplinkybėms, suabejota, ar Seimo SRDK pirmininkas nesinaudojo pareigomis, jog į komiteto darbotvarkę įtrauktų lošimų rinkai palankias iniciatyvas.

Dalis konservatorių paragino J. Džiugelį trauktis iš SRDK pirmininko pareigų. Antradienį politikas pranešė, kad suspenduoja vadovavimą komitetui. Tuo metu Seimo Antikorupcijos komisija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl galimai fiktyvių darbo santykių, taip pat subūrė grupę J. Džiugelio ryšiams su lošimų lobistais nagrinėti.

Savo ruožtu informaciją apie galimus J. Džiugelio ir azartinių lošimų verslo atstovo M. Ardišausko ryšius nutarė surinkti ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Kiek atsimenu, visada labai piktas buvo šis parlamentaras. Matyt kai kažką ne taip darai, gerai nuotaikai nebelieka vietos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS