G. Kirkilas: V. Pranckietis nesilaiko žaidimo taisyklių, jo įtaka sumažėjo | kl.lt

G. KIRKILAS: V. PRANCKIETIS NESILAIKO ŽAIDIMO TAISYKLIŲ, JO ĮTAKA SUMAŽĖJO

„Socialdarbiečių“ pirmininkas Gediminas Kirkilas sako, kad Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis nesilaiko žaidimo taisyklių, todėl jo įtaka yra stipriai sumažėjusi dirbant su diplomatinėmis atstovybėmis.

Politiko teigimu, Lietuvoje esančios užsienio šalių ambasados negali suprasti Seime susiklosčiusios situacijos logikos, kai jį delegavusios partijos paramą praradęs parlamento vadovas atsisako trauktis iš posto.

„Ypač europinės ambasados nelabai supranta, kodėl taip atsitiko, nes pas juos tokių dalykų nebūna. Jeigu parlamento spykeris neturi daugumos, jis paprasčiausiai atsistatydina. Jie prie tokių dalykų net neprieina“, – „Žinių radijui“ sakė G. Kirkilas.

Ypač europinės ambasados nelabai supranta, kodėl taip atsitiko, nes pas juos tokių dalykų nebūna.

„Ambasados gerai žino, kad dabartinis spykeris nesilaiko žaidimo taisyklių, kad jis nėra nei nuo opozicijos, nei nuo valdančiosios daugumos. Tai atitinkamai jo įtaka diplomatinėms atstovybėms yra sumažėjusi“, – sakė Seimo vicepirmininko pareigas einantis „socialdarbietis“.

Pasak jo, keistai atrodo parlamento pirmininko ir Seimo daugumos santykiai.

„Valdančioji dauguma ir koalicija dirba atskirai, be Seimo pirmininko. Tai yra labai keista... po to informuoja jį apie suformuotą darbotvarkę. Tokie ir santykiai“, –- stebėdamasis kalbėjo G. Kirkilas.

Po ilgai užsitęsusių ginčų ir „valstiečių“ lyderių raginimų pakeisti parlamento vadovą, Seimas nusprendė palikti V. Pranckietį poste. Už nepasitikėjimą V. Pranckiečiu balsavo 63 parlamentarai, 5 parlamentarai pasisakė prieš, 11 biuletenių buvo sugadinti. Tam, kad Seimo pirmininkas būtų atleistas, reikėjo 71 Seimo nario balso. Tai buvo antras balsavimas dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu. Pirmoji jo atstatydinimo procedūra žlugo, balsavime dalyvavus tik 11 parlamentarų.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

tomas

Manau, kad gerb. Pranckietis išrinktas į Seimą ne žaisti, o dirbti atsakingą darbą. O Kirkilas jau prisižaidė pakankamai.

ALGIS

Seimo pimininkas , kaip ir visi kit icariukai , turi laikytis Į S T A T Y M Ų ,o ne kažlieno sugalvotų žaidimo taisyklių

JONAS

Visas pranskiecio seimo pirmininko darbas tratinti zmoniu pinigus Dar ir idarbinta Pranskiecio dukros drauge Pranskiecio sekretoriato vadove i Kauna vezioja seimo masina vos ne kasdien uz musu pinigus Nu Šitas zmogelis tikrai pasijuto seimininku kaip ia konservu laikais pajuto zmogenas kad jei ne Karbauskio draudimai baigt vogti tai šis veikejas veiktu pagal konservus visa gimine draugai butu idarbinti o paskui balsai uzgarantuoti Dabar konservu tikslas kad valstieciai nesurinktu biudzeto ir nepakeltu zmonem atlyginimu ir pasipiltu Šmeišto kompanija ant valstieciu ŽMONES MASTYKIT NELEISKIT TIEMBRUDAM OPOZICIJOJE MUS VEL NUALINTI
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS