G. Landsbergis apie prezidento svarstymus dėl A. Skaisgirytės: nekomentuoju kitų vyrų svajonių | kl.lt

G. LANDSBERGIS APIE PREZIDENTO SVARSTYMUS DĖL A. SKAISGIRYTĖS: NEKOMENTUOJU KITŲ VYRŲ SVAJONIŲ

Prezidentui Gitanui Nausėdai pareiškus, kad savo vyriausiąją patarėją Astą Skaisgirytę įsivaizduotų užsienio reikalų ministrės poste, šalies diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis teigia nekomentuosiąs „kitų vyrų svajonių“.

„Prezidentas pasakė, kad svajotų (matyti A. Skaisgirytę ministrės pozicijoje – ELTA). Tai aš kitų vyrų svajonių nekomentuoju“, – trečiadienį prieš prasidedant Vyriausybės posėdžiui žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Kaip skelbta anksčiau, tęsiantis įtampoms dėl atšaukto ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje Eitvydo Bajarūno, G. Landsbergis pasvarstė, kad jo vietą galėtų užimti A. Skaisgirytė.

„Galėtų prezidentas savo patarėją siųsti į Londoną. Tikrai matau puikių žmonių. Ta pati Asta Skaisgirytė, kuri yra buvusi ambasadore Londone. Manau, kad ji būtų puiki ambasadorė, jei grįžtų. Arba jos komandos nariai“, – žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis.

Tačiau šalies vadovas į tai sureagavo teigdamas, jog A. Skaisgirytės ilgametė diplomatinė patirtis leidžia įsivaizduoji ją vadovaujant Užsienio reikalų ministerijai (URM).

„Ponia Skaisgirytė buvo mūsų ambasadore Jungtinėje Karalystėje – kaip ir kitose labai svarbiose valstybėse. Šiuo metu, man atrodo, jos kompetencija yra akivaizdžiai per didelė užimti ambasadorės pozicijas. Puikiausiai ją įsivaizduočiau užsienio reikalų ministro pozicijoje“, – antradienį lankydamasis Pakruojo rajone žurnalistams sakė G. Nausėda.

ELTA primena, kad URM pranešė, jog ministras G. Landsbergis pasirašė įsakymą, kuriuo laikinai nuo spalio 19 d. sustabdo ambasadoriaus E. Bajarūno funkcijas iki kol bus atstatytas konstruktyvus ir produktyvus atstovybės darbas.

Pats mobingu kaltinamas ambasadorius yra paprašęs atlikti nepriklausomą tarnybinį patikrinimą, ar prieš jį nėra vykdomas psichologinis smurtas. Diplomato kreipimesi keltas ir klausimas dėl žalos ambasadoriaus reputacijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Paaiskejo kodel

UR ministras G.Lansbergis nesusitiko su Taivanio UR ministru.Siandien LR televizija pranese,kad Kinijos vadovas isskrido I San Francisca susitikti su JAV vadovais.Viskas vyksta pagal grafika

KAI KURIEMS KOMENTATORIAMS

JŪS PASKYKITE KONKREČIAI,KAS BLOGAI, O SAVO PRGERTŲ PROTŲ MINTIS DĖSTYKIT SAVO DRAUGAMS.

Buduliams

Ir mankurtams ir kremliniams, URM ministras pylė tiesiai šviesiai absoliučiam idiotui į veidą,bet ar tas nukvakęs hieninių nasrų savininkas supras,kad jam neduoda būti prezidentu,bet turi jis gerbėjų:zemaitaiciai,grazuliai,blinkeninės sušaros ir kiti dugnai,bet čia jaučiasi sovietinės nostalgijos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS