G. Landsbergis: balsavimas dėl pirmalaikių rinkimų galėtų suteikti ramybės | kl.lt

G. LANDSBERGIS: BALSAVIMAS DĖL PIRMALAIKIŲ RINKIMŲ GALĖTŲ SUTEIKTI RAMYBĖS

Balsavimas dėl pirmalaikių Seimo rinkimų galėtų suteikti šiek tiek ramybės parlamento darbui, teigia didžiausios opozicinės konservatorių frakcijos lyderis.

„Mano siūlymas yra kaip tokį paskutinį egzaminą registruoti tą pirmalaikių rinkimų idėją, įtraukti ją į darbotvarkę po balsavimo dėl Seimo pirmininko, pabalsuoti, tikintis, kad gal tai įneš šiek tiek ramybės ir sumažins sumaišties“, – penktadienį Seime žurnalistams sakė Gabrielius Landsbergis.

Jis pripažino, kad nerealu tikėtis, jog Seimas nuspręstų pasileisti, mat tam reikia mažiausiai 85 balsų iš 141.

„Tikrai labai stipriai abejoju, kad „valstiečiai“ ją palaikys. Manau, kad tai, ko jie labiausiai bijo, tai visuomenės teismo, kuris įvyktų dabar, jeigu įvyktų rinkimai“, – teigė G. Landsbergis.

Manau, kad tai, ko jie labiausiai bijo, tai visuomenės teismo, kuris įvyktų dabar, jeigu įvyktų rinkimai.

Pirmalaikių Seimo rinkimų idėją kelia opoziciniai liberalai.

Dar liepą Liberalų sąjūdžio atstovai Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Eugenijus Gentvilas registravo Seimo nutarimo projektą, kuriuo siūloma paskelbti pirmalaikius Seimo rinkimus 2019 metų spalio 9 dieną.

Dabar, jų teigimu, Seimas galėtų būti renkamas sausį.

„Užgautų asmeninių ambicijų karai, vieši galios žaidimai paminant teisę ir sveiką protą, panašu, galutinai paralyžiavo ir diskreditavo šalies parlamentą“, – teigiama penktadienį išplatintame liberalų pranešime.

Jų nuomone, pirmalaikiai Seimo rinkimai tampa bene vienintele racionalia išeitimi iš dabartinio politinio cirko.

Antradienį Seime žlugo slaptas balsavimas dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu. Valdantieji „valstiečiai“ siekia, kitą antradienį pakartoti šį balsavimą.

Eiliniai Seimo rinkimai turi vykti 2020 metų spalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Anonimas

RAMIBE BUS KAI SUPUVUSIU KONSEVATORIU NEBUS VALDZOI IR SEIMEEEE TAUTOS KENKEJAI PARAZITAI KONSERVASUDAI!:-)

...

TIK mirtis jums gali ramybę suteikt, konservuotieji!

pasiulymas

logiskas tik kad daug socmafijos uzveistu lojanciu ciuckiu kur jie pjaunasi tarpusavy ir itikino runkelius kas tie priesai o patys tarpusavy dalinasi euronavaru ir susieme pilvus zvengia is sovietrunkelynio kontingento,,,,,,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS