G. Landsbergis: Lietuva ir Ispanija turi bendrą patirtį kovojant su nelegalia migracija | kl.lt

G. LANDSBERGIS: LIETUVA IR ISPANIJA TURI BENDRĄ PATIRTĮ KOVOJANT SU NELEGALIA MIGRACIJA

Lietuva ir Ispanija yra pasienio valstybės, turinčios bendrą požiūrį į nelegalią migraciją ir jos priežastis, po susitikimo Ispanijoje su šios šalies užsienio reikalų ministru Jose Manueuliu Albaresu (Chose Manueliu Albaresu) sakė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Lietuva ir Ispanija yra pasienio valstybės ir mes, kaip Europa, turime siekti visapusiško požiūrio į mūsų saugumą. Rytų partnerystė ir Pietų kaimynystė yra viena kitą papildančios, o ne prieštaraujančios bendraeuropinei politikai, programos“, – per bendrą ministrų spaudos konferenciją pirmadienį sakė G. Landsbergis.

Anot jo, problemos prie vienos iš Europos sienų atsiliepia visam kontinento saugumui.

„Rusijos karas prieš Ukrainą yra didžiulė tiesioginė grėsmė Pietų kaimynystei ir visam regionui taip pat“, – kalbėdamas Madride pabrėžė Lietuvos užsienio reikalų ministras.

Jis taip pat ragino nepakliūti į Rusijos propagandos spąstus, esą pasaulinę maisto krizę sukėlė Europos sprendimai, nes „kiekviena problema su kuria susiduriame – pradedant dujomis baigiant maistu yra sąlygota Putino sprendimų, siekiančiu jas paversti ginklu“.

„Rusijos karas prieš Ukrainą taip pat suartino Rytų ir Pietų Europos požiūrius į nelegalią migraciją. Lietuva patyrė gerai apgalvotą, cinišką, hibridinę ataką, kuria siekta destabilizuoti mūsų sienas ir paveikti visuomenę, todėl mes puikiai suprantame iššūkius, kuriuos ji sukelia“, – sakė užsienio reikalų ministras.

Nuo praėjusių metų rugpjūčio 3 dienos, kai Lietuvos pasieniečiai įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų iš Baltarusijos į šalį neįleista daugiau kaip 19,2 tūkstančio. Dalis užsieniečių į Lietuvą patekti bandė ne vieną kartą.

Praėjusiais metais iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Ispanija

Trintuku neapgrezineja ,kodel ?

Onė

Ar ne perdaug eteryje tipo žvaigždė,nes pilkųjų ląstelių nerasta.

Ukrainietis

Jaučiuosi kaip Maksvoj visi rusiškai kalba. Šaunuoliai lietuviai, nutautisime jus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS