G. Landsbergis: Lietuva nepirks „Sputnik V“ vakcinų, pasitikime Vakarų kompanijų vakcinomis | kl.lt

G. LANDSBERGIS: LIETUVA NEPIRKS „SPUTNIK V“ VAKCINŲ, PASITIKIME VAKARŲ KOMPANIJŲ VAKCINOMIS

Lietuva nesiruošia pirkti „Sputnik V“ vakcinų ir tikisi, kad bus galima atgauti pasitikėjimą „AstraZeneca“, bei  atnaujinti skiepijimą šios kompanijos vakcinomis, po Vokietijos ir Lietuvos užsienio reikalų ministrų susitikimo kalbėjo Gabrielius Landsbergis.

Tuo tarpu Vokietijos pozicija nėra tokia kategoriška, tačiau šios šalies užsienio reikalų ministras tikisi, kad pakaks jau užsakytų vakcinų kiekių.

„Lietuva neturi tikslo pirkti „Sputnik“ vakcinų, mes pasitikime vakcinomis, kurias testuoja ir gamina Vakarų kompanijos“,- teigė G. Landsbergis.

Jis teigė, kad laukiama pozityvaus Europos vaistų agentūros (EVA) sprendimo, kuris atstatys pasitikėjimą ir leis atnaujinti skiepijimą „AstraZeneca“ vakcinomis.

„Mes labai nekantriai laukiame, kol EVA nuspręs dėl „AstraZeneca“. Labai tikimės, kad skiepijimas šiomis vakcinomis bus atnaujintas. Mes pasitikime, kad ji pereis reikalingus testus ir klausimai bus atsakyti, pasitikėjimas bus atstatytas“, - Vokietijos ir Lietuvos užsienio reikalų ministrų spaudos konferencijoje kalbėjo G. Landsbergis.

Tuo tarpu Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas teigė, kad prieš priimant sprendimą dėl „Sputnik V“ vakcinų, reikėtų palaukti EVA išvadų.

„Dėl „Sputnik“ galioja tos pačios taisyklės, kaip ir kitoms vakcinoms. Mes turėsime laukti EVA išvadų“,- spaudos konferencijoje teigė Heiko Maasas.

Tačiau jis pabrėžė, kad Vokietija kol kas turi pakankamai vakcinų, o padidėjusios gamybos apimtys leis iki rugsėjo pabaigos pasiūlyti vakcinas didžiajai daliai vokiečių.

„Per artimiausius mėnesius mes turėsime padidėjusius pagaminamų vakcinų kiekius, todėl per balandį, liepą Europos Sąjungoje užsakytų vakcinų turėtų būti pakankamai. Pagal mūsų valdžios planą, turėtumėm pasiūlyti vakcinaciją visiems vokiečiams iki rugsėjo pabaigos. Vakcinomis, kurias mes jau turime,“ - teigė Vokietijos užsienio reikalų ministras.

G. Landsbergis trečiadienį su darbo vizitu lankėsi Vokietijos sostinėje Berlyne. Susitikime su Vokietijos užsienio reikalų ministru Heiko Maasu aptarti Lietuvos ir Vokietijos dvišaliai santykiai, santykiai su Rusija ir Kinija, situacija Rytų kaimynystėje, saugumo padėtis regione bei kiti aktualūs tarptautinės darbotvarkės klausimai.

 

GALERIJA

  • Gabrielius Landsbergis ir Heiko Maasas
  • Heiko Maasas
  • Gabrielius Landsbergis
  • Gabrielius Landsbergis ir Heiko Maasas
Rašyti komentarą
Komentarai (50)

Anonimas

Ateis laikas ir mes šitam pasipūtusiam gaidžiui dar priminsime jo darbelius ir nuopelnus.

Marta

Kodėl kalbat už tautą, gal pasiklausykit žmonių balso?

Alius

Skiepisiuos tik Sputnik 5, kitomis nepasitikiu. Ne tu turetum spresti o virusologai, pas mus viskas politizuota. Uz visa tauta nekalbek.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS